Helsingin paloautot huomenna 100 km:n poliisi­saattueessa – tässäkin projektissa taustalla on korona - Autot - Ilta-Sanomat

Helsingin paloautot huomenna 100 km:n poliisi­saattueessa – tässäkin projektissa taustalla on korona

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen juhlaparaati juhlistaa Helsinki-päivää sekä pelastuslaitoksen 160-vuotista historiaa.

Kaluston joukossa nähdään muun muassa kuvanVolvo-merkkinen paloauto vuodelta 1927.

11.6. 13:45

Ainutlaatuinen juhlaparaati tuo Helsingin pelastuslaitoksen sekä sen ja sopimuspalokuntien nykyisiä ynnä historiallisia ajoneuvoja koko päiväksi ajoon Helsingin kaduille 12.6.2021.

Poliisisaattueessa Juhlaparaatin reitti kulkee lähes kaikkien kaupunginosien läpi ja kiertää lähiöistä pientaloalueiden kautta aina ydinkeskustaan asti.

Reitin varrelta löytyy lukuisia hyviä katselupaikkoja, sillä juhlaparaatin reitti on yli 100 kilometriä.

Lue lisää: Vanhojen autojen harrastajat huolissaan hallituksen suunnitelmista – SAHK: Museoautot eivät kestä uusia etanolipolttoaineita

Paraatin aikataulun ja tarkan reitin näet karttalinkistä. Aikataulu on kuitenkin vain suuntaa antava ja paraatia voi seurata pihoilta ja teiden varsilta.

– Ohiajo on kestoltaan lyhyt, eikä näin aiheuta altistumisriskiä yleisölle. Koko paraati lähetetään myös suorana Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen YouTube-kanavalla, kertoo pelastuskomentaja Jani Pitkänen tiedotteessa.

Lue lisää: IS tutustui Saksassa 82-vuotiaan veteraaniauton huikeaan matkaan – natsivuodet, kuninkaallinen paraati, museokäyttö…

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?