IS:n koeajossa Daciasta Renaultiksi muuttunut uusi Express – tällainen on reilun 19 000 euron hintainen turbodieselpaku

Dacian luopuminen tavara-autotuotannosta pakotti muuttamaan Dokkerin Renaultiksi. Nyt uutuus on saatu myös Suomeen.

Dacia-logo on vaihtunut Renaultin salmiakkiin. Ilahduttavaa tästä kulmasta tarkastellen on myös ulkopeilien suureneminen.

30.5.2021 11:56

Ei ole ihan tavanomaista, että autonvalmistaja kertoo tuotannosta poistuneen automallin korvaajaksi kokonaan toisen merkkisen tuotteen.

Varsin läheisessä sisarussuhteessa elävien Renaultin ja Dacian tapauksessa näin kuitenkin on, sillä Dacia Dokker Vanin korvaa nyt ihan virallisenkin ilmoituksen mukaan yksiselitteisesti Renault Express.

Sivuliukuovi on luokkansa suurin.

Uusi Express on siis yhtä kuin entinen Dokker Van, eli pieni pakettiauto, jonka ideana on tarjota ergonomiaa ja käytettävyyttä mahdollisimman kustannustehokkaissa, alkaen -hinnaltaan reiluun 19000 euroon asettuvissa kuorissa.

Tilat ovat luonnollisesti tällaisen autotyypin peruslähtökohta, ja sitä Renault Express tarjoaakin yhteensä 3,3 kuutiometrin verran. Takapariovet aukeavat asialliset 180 astetta ja kantavuutta mallissa on reilut 600 kilogrammaa, minkä lisäksi maininnan ansaitsee luokkansa levein (716 mm) liukuoven lastausaukko.

Vetokykyä Expressissä on jarruttomana 685 kg ja jarrullisena 1200 kilogrammaa. Auton ajonvakautusjärjestelmään on edullisesta hintaluokasta huolimatta integroitu tehdaskoukun yhteydessä aina myös perävaunun vakautusjärjestelmä.

Konttori on kovamuovinen, mutta ergonomialtaan jopa yllättävän hyvä.

Lastauspituuden osalta hyötytilavuutta on parhaimmillaan jopa aavistuksen yli 1,9-metriselle kuljetettavalle, mitä voi pitää auton ulkomittoihin nähden varsin hyvänä saavutuksena.

Renault Expressin voimalinjavalinta on yksinkertaista sorttia, sillä vaihteisto on aina manuaalinen ja 1,5-litraisen turbodieselmoottorin pääsee valitsemaan tasan kahdesta eri tehoversiosta (75 tai 95 hv).

Varsin lyhyen ensitestin puitteissa moottori tuntui suorittavan sen minkä lupaakin ja liikauttavan autoa muun liikenteen rytmiin riittävästi.

Peltikori on perushinnasta ikkunaton, mutta lasit ja digitaalisen taustapeilin saa lisärahasta.

Varustelultaan Express on jo perustasossaan ihan asiallinen (mm. bluetoothia tukeva mediasoitin, tuulilasin sadetunnistin, mäkilähtöavustin sekä led-valot), mutta isompia herkkuja ei tämän hintaluokan työlaitteeseen luonnollisesti ole vakioksi asti määritelty.

Lisävarusteena autoon on kuitenkin saatavissa myös koko joukko ajomukavuuteen ja turvallisuuteen vaikuttavia ominaisuuksia, joista ehkä erikoisin on digitaalinen kamerataustapeili ajonaikaista takanäkymää varten.

Edullinen hinta näkyy mm. tavaratilan varustelussa .

Nykyherkuista tarjolla ovat lisäksi muun muassa katvealueen varoitusjärjestelmä, kuolleen kulman katvepeili, pysäköintitutkat sekä sivu- ja verhoturvatyynyt (kuljettajalle ja matkustajalle vakiovarusteisten etuturvatyynyjen lisäksi).

Ja nykyaikaa on toki sekin, että lisähinnasta autoon saa luonnollisesti kosketusnäytöllä ja älypuhelinten peilaustuella varustettu multimediajärjestelmän ynnä langattoman puhelinlatausalustan.

Kaikkiaan Renault Express on ihan tervetullut tuote edullisten pikkupakettiautojen joukkoon. Brändin vaihtuminen Daciasta Renaultiksi tuskin haittaa sekään ketään.

Renault Express Blue dCi 95

  • Moottori R4, 1461 cm³, turbo, 70 kW (95 hv)/3300-3750 r/min, 240 Nm/1750-2000 r/min

  • Suorituskyky 0–100 km/h 13,0 s, huippunopeus 162 km/h

  • Kulutus 5,5 l/100 km Diesel

  • CO2-päästöt 144 g/km

  • Voimansiirto M6, etuveto

  • Mitat p 4393 l 1775, k 1811 mm, akseliväli 2812 mm, omamassa 1377 kg, tavaratila 3,3 m³, tankki 50 l

  • Hinta 20390 euroa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?