Kuinka moni ulkomaalaistaustainen omistaa auton ja ajokortin? ”Vieraskielisten ja kantaväestön liikkumistottumuksissa on eroja” - Autot - Ilta-Sanomat

Kuinka moni ulkomaalaistaustainen omistaa auton ja ajokortin? ”Vieraskielisten ja kantaväestön liikkumistottumuksissa on eroja”

HSL:n tuore tutkimus nostaa esiin joukkoliikenneinformaation kääntämisen jatkossa esimerkiksi venäjäksi, viroksi, somaliksi ja arabiaksi.

Helsingin seudun liikenne HSL:n liikennejärjestelmään kuuluvat Helsingin seudun bussit, metrot, raitiotiet, lähijunat, kaupunkipyörät ja Suomenlinnan lautta.

19.5. 15:57

Helsingin Seudun Liikenne HSL:n huhtikuussa julkaisemasta selvityksestä käy ilmi, että ulkomaalaistaustaiset omistavat pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa selvästi harvemmin ajokortin ja auton kuin suomalaistaustaiset.

Erot auton ja ajokortin omistamisessa ovat selviä kaikilla ulkomaalaisilla molemmissa sukupuolissa, kaikissa ikäryhmissä ja sekä kaikilla tutkituilla alueilla.

”Kun tarkastellaan esimerkiksi 30–34-vuotiaita pääkaupunkiseudulla asuvia miehiä, suomalaistaustaisista 86 prosenttia omistaa ajokortin ja 49 prosenttia auton, kun taas ulkomaalaistaustaisista vain 50 prosenttia omistaa ajokortin ja 33 prosenttia auton”, Ulkomaalaistaustaisen väestön rakenne ja liikkumistottumukset Helsingin seudulla -niminen 62-sivuinen selvitys kertoo.

Vaikka ajokortin tai auton omistus ei suoraan kerro henkilön liikkumistavoista, tulos tarkoittaa HSL:n mukaan myös hyvin todennäköisesti sitä, että Helsingin seudun ulkomaalaistaustaiset asukkaat käyttävät autoa vähemmän kuin alueen niin sanottuun kantaväestöön kuuluvat.

”Tämä viittaa siis siihen, että vieraskielisten ja kantaväestön liikkumistottumuksissa on eroja”, selvitys summaa.

Selvityksen mukaan vieraskielinen väestö ei kuitenkaan pääsääntöisesti kärsi liikenneköyhyydestä, sillä ryhmä keskittyy pääkaupunkiseudulla metro- ja junaradan varsille – mikä tarkoittaa myös myös varsin hyviä mahdollisuuksia joukkoliikenteen käyttämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?