Sähköiset tiemaksujärjestelmät etenevät – ministeriö lähettänyt äsken uuden EU-tietullilain lausunnoille - Autot - Ilta-Sanomat

Sähköiset tiemaksujärjestelmät etenevät – ministeriö lähettänyt äsken uuden EU-tietullilain lausunnoille

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt tänään lausuntokierrokselle lain sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuudesta.

Lausuntokierrokselle lähtenyt lakiluonnos ei sinänsä tarkoita tietullien käyttöönottoa Suomessa.

12.5. 14:31

Uudella lailla on tarkoitus panna täytäntöön Euroopan parlamentin ja neuvoston uusi direktiivi sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuudesta sekä laiminlyötyjä tiemaksuja koskevasta tiedonvaihdosta.

Ministeriö korostaa, että nyt lausunnoille lähtenyt lakiluonnos sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuudesta ei ole sama asia kuin parhaillaan työn alla oleva ns. ruuhkamaksulaki, jonka valmistelusta vastaa valtiovarainministeriö.

Uusi lakiluonnos koskee siis eurooppalaista tietullijärjestelmää eikä se sinänsä velvoita tietullien käyttöönottoon Suomessa.

Ruuhkamaksun ohella suomalaisten tienkäyttömaksujen nimissä ovat vilahdelleet muun muassa termit tiemaksu, kilometrimaksu, päästömaksu sekä ympäristömaksu.

Lakiluonnos sähköisten tietullijärjestelmien yhteentoimivuudesta on lähetetty lausunnoille tänään 12. toukokuuta ja lausuntoaika päättyy 11. kesäkuuta 2021.

Lausuntoja voivat antaa kaikki organisaatiot ja kansalaiset osoitteessa www.lausuntopalvelu.fi. Lausuntokierroksen jälkeen lain valmistelu jatkuu virkamiestyönä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?