Kaksi käytetyn auton ominaisuutta on noussut selvästi tärkeämmiksi ostoperusteiksi – autokauppias arvelee tietävänsä syyn

Luotettavuus on käytetyssä autossa edelleen ykkösasia, mutta eniten päätään ovat nostaneet pandemia-ajan tuomiin elämäntapamuutoksiin liittyvät seikat.

Suomalainen autonostaja kaipaa nyt autoltaan entistä useammin enemmän tilaa ja kuljetuskykyä.

14.5.2021 7:02

Autoliikeketju Kamuxin tuoreen Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät yhä auton tärkeimpänä ominaisuutena luotettavuutta.

Tämän jälkeen tärkeysjärjestyksessä tulevat tutusti turvallisuus ja miellyttävät ajo-ominaisuudet.

– Luotettavuus ja turvallisuus ovat aina kärjessä, kun suomalaisilta kysytään auton tärkeimmistä ominaisuuksista. Se, että autoon voi luottaa, onkin suomalaisille suurin syy ostaa menopeli autoliikkeestä eikä yksityiseltä myyjältä. Autoliikkeellä on nimittäin kuluttajansuojalain mukainen virhevastuu, jos autossa on myyntihetkellä vika, Kamuxin Suomen aluepäällikkö Kari Pietarila kertoo.

Varsinainen tutkimusyllätys sen sijaan on, että auton tavaratilan suuruus ja sisätilojen muunneltavuus koetaan nyt tärkeämmiksi kuin vuosi sitten.

– Trendi linkittyy todennäköisesti pandemia-aikana lisääntyneeseen sukulaisvierailujen, mökkimatkojen ja muualta kuin kotoa tehtävien etätöiden määrään. Tällöin autossa pitää olla tilaa hieman pidemmänkin vierailun vaatimalle tavaramäärälle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?