Yhden autotyypin myynti Suomessa kasvoi vuodessa huimat 86 prosenttia – ”Käytetyistä saa nyt hyvän hinnan” - Autot - Ilta-Sanomat

Yhden autotyypin myynti Suomessa kasvoi vuodessa huimat 86 prosenttia – ”Käytetyistä saa nyt hyvän hinnan”

Koronaepidemia räjäytti myös suomalaisen matkailuajoneuvokaupan.

Fiat Ducato (kuvassa) on ollut jo pitkään Suomen yleisin matkailuautoalusta.­

4.5. 9:54

Matkailuajoneuvokaupan huimasta noususta on ilmaantunut jälleen uutta tilastotietoa.

Huhtikuussa 2021 Suomessa rekisteröitiin nimittäin 392 uutta matkailuajoneuvoa, mikä tarkoittaa tasan vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna ennätyksellistä, liki 86 prosentin kasvua.

Suosituimpia matkailuautoja ovat nyt niin sanotut puoli-integroidut mallit, mutta myös retkeilyautokoriset autot ovat käyneet tuoreimpien rekisteröintitilastojen perusteella kaupaksi huomattavan hyvin.

Merkeistä rekisteröidään yhä eniten Adriaa ja Sunlightia, mutta kovimmat myynnin kasvuprosentit ovat vuodessa kuitanneet Carado, Hobby sekä Volkswagenin Grand California -sarja.

– Matkailuajoneuvojen kaupassa asiakkaat arvostavat mm. ajoneuvojen hyvää varustelutasoa ja mukavuutta, ympärivuotisen harrastamisen ja omavaraisuuden mahdollistavaa tekniikkaa, sekä hyvää palvelua. Uusiin matkailuajoneuvoihin ollaan valmiita panostamaan ja käytetyistä ajoneuvoista saa nyt hyvän hinnan, alan tuoreinta tilastoennätystä kommentoi Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Mika Jokinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?