Taksien tunnistaminen muuttuu jälleen – kaikissa taksiautoissa on oltava toukokuun alusta lähtien vähintään tällainen valaisin - Autot - Ilta-Sanomat

Taksien tunnistaminen muuttuu jälleen – kaikissa taksiautoissa on oltava toukokuun alusta lähtien vähintään tällainen valaisin

Jokaisessa taksissa on oltava taksivalaisin 1.5.2021 lähtien, jos kyse ei ole niin sanotusta sopimusajosta.

Taksivalaisimelle on määritelty myös vähimmäiskoko- ja värivaatimukset, eli valaisimen pitää olla musta-keltainen ja minimissään 20 cm leveä ja 10 cm korkea.­

16.4. 14:08

Kaksi vuotta sitten pakollisesta vapaaehtoiseksi muuttunut taksivalaisin palaa jälleen taksien pakkovarusteeksi, tiedottaa nyt liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Toukokuun alusta alkaen uudelleen pakollisen muuttuvan ja tietynlaiset koko- ja värivaatimukset täyttävän taksivalaisimen tehtävänä on parantaa taksien tunnistettavuutta.

Taksiauton nykyistä luotettavampi tunnistaminen parantanee sekä taksipalveluja käyttävien asiakkaiden palvelukokemusta että helpottaa myös taksiliikenteen valvontaa.

Lisäksi takseissa on oltava jatkossa mukana myös taksiliikennelupa, sen jäljennös tai selvitys siitä, että Traficom on merkinnyt taksiliikenteen harjoittamista koskevan ilmoituksen rekisteriinsä.

Taksiajoneuvossa on mainittujen ohella oltava asiakkaan nähtävillä taksiliikenneluvan myös haltijan nimi ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi. Nämä tiedot on pyydettäessä esitettävä myös suullisesti matkustajalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?