Suomalaisten ostamien uusien autojen keskihinta on noussut – taustalla muun muassa rahansäästö - Autot - Ilta-Sanomat

Suomalaisten ostamien uusien autojen keskihinta on noussut – taustalla muun muassa rahansäästö

Suomessa myyty uusi henkilöauto maksaa tuoreimpien tilastojen mukaan ostajalleen keskimäärin noin 36 000 euroa.

Käytettyjen ohella myös uusien autojen kauppa on myllääntynyt koronavuonna osin uuteen asentoon.­

13.4. 6:55

Sekä uusien täyssähköautojen että varsinkin lataushybridien osin reilustikin nousseet myyntiluvut näkyvät jo myytyjen autojen keskihinnoissa, kertovat autoalan tuoreimmat tilastot.

Ladattavien autojen vastaavia perinteisiä bensiini- ja dieselautoja korkeampien ohjehintojen lisäksi syytä on myös koronaepidemiassa, joka näyttää innostaneen ainakin osaa uusia autoja ostavista kansalaisista panostamaan uuteen autoonsa enemmän kuin aiemmin.

Kalliimpiin autoihin suuntautunutta ostointoa selittävät osaltaan esimerkiksi lisääntynyt kotimaanmatkailu sekä etätöiden ja muun itseä miellyttävän elämän yhdistämisen vaatima autoilutarve.

Koronan myötä osalla kuluttajista on jäänyt myös muusta kulutuksesta aiempaa enemmän rahaa säästöön, minkä ohella myös joukkoliikenteen välttely on ollut yleistä.

Euroissa mitattuna uusien myytyjen henkilöautojen keskimääräiset kauppahinnat ovat nousseet tuoreimmissa saatavilla olevissa eli vuoden 2020 tilastoissa nyt noin 36 000 euroon, eli useita tuhansia korkeammalle kuin vuonna 2019 (keskihinta 1-12/2019 noin 33 000 euroa).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?