Kuluttajat sijoittavat aiempaa enemmän rahaa käytettyihin autoihin: Kauppias näkee kaksi isoa syytä

Pandemian aikana kuluttajilla jää säästöön enemmän rahaa kuin normaalisti. Muun muassa näin päättelee suuri käytettyjen autojen myyjäliike vertailtuaan ajoneuvon ostamiseen käytetyn rahan määrää.

Sekä uusien että käytettyjen autojen kauppa piristyi maaliskuussa.

3.4.2021 15:02

Kamuxin tuore Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimus kertoo, että yhä useampi on valmis panostamaan ”korona-autoon” paristakymmenestä tonnista ylöspäin. Vertailu tehtiin vuosien 2020 ja 2021 vastausten perusteella.

Niiden suomalaisten osuus, jotka ovat valmiit maksamaan 17 000–24 000 euron suuruisen välirahan käytetyn auton hankintaan, on vuodessa kasvanut yli 8 prosentista 13:een. Yhtä lailla 24 000–40 000 euroon maksimibudjettinsa haarukoivien vastaajien osuus tapauksissa, joissa omaa autoa ei anneta pois vaihdossa, on kasvanut 10 prosentista 15:een.

Kamuxissa löydetään ostokäyttäytymisen muutokseen kaksi syytä.

– Liekö niin, että pandemia-aikana osalla suomalaisista jää aiempaa enemmän rahaa sukan varteen, kun mahdollisuuksia kulutukseen on rajattu, esimerkiksi ulkomaan matkat ovat jääneet väliin? Tai sitten moni pitää omaan autoon panostamista näinä aikoina järkevänä sen suoman liikkumisvapauden vuoksi. Yli puolet tutkimukseen vastaajista esimerkiksi kertoo käyttäneensä julkista liikennettä pandemia-aikana jonkin verran tai todella paljon vähemmän kuin ennen poikkeusaikaa, Kamuxin myyntipäällikkö Hannes Vuorma kertoo yhtiön tiedotteessa.

Autoalan tällä viikolla julkaisemien tilastojen perusteella käytettyjä autoja myytiin maaliskuussa yli 52 000 kappaletta. Kauppa kävi reilut 14 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuoden maaliskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?