Lähes joka kolmas myyty uusi auto on ladattava – kauppa kääntyi kasvuun maaliskuussa

Myös käytettyjen autojen kauppa vilkastui.

Trendi on selvä: ladattavat autot käyvät kaupaksi.

1.4.2021 13:17

Henkilöautojen ensirekisteröinnit kasvoivat maaliskuussa yli 13 prosenttia verrattuna viime vuoden maaliskuuhun. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan maaliskuussa rekisteröitiin yhteensä reilut 10 400 uutta henkilöautoa. Näistä noin 29 prosenttia oli ladattavia malleja.

Tänä vuonna ensirekisteröintejä on tehty tähän mennessä yhteensä kaikkiaan hiukan alle 28 000, prosentin vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan koronatilanne leikkaa vielä ensirekisteröintejä, mutta näkymät ovat jo selvästi paremmat kuin viime vuonna.

– Ensimmäistä kertaa sitten viime vuoden tammikuun ensirekisteröintien määrä kasvoi yli 10 000 henkilöautoon. Maaliskuun rekisteröinnit jäivät enää noin 2 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvosta, Rissa sanoi tiedotteessa.

Ladattavien autojen osuus on kasvanut erityisesti leasingautojen puolella. Autotuojat- ja teollisuus -yhdistyksen toimitusjohtaja Tero Kallio kertoi, että alkuvuonna rekisteröidyistä yritysleasingautoista yli 70 prosenttia oli ladattavia.

Kaupankäynti vilkastui myös käytettyjen autojen puolella. Niitä myytiin maaliskuussa yli 52 000. Kauppa kävi reilut 14 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuoden maaliskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?