Tämän autoluokan kysyntä räjähti – kauppias maksaa käytetystä nyt jopa 10 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten

Ostettavista autoista tarjotaan asiakkaille kovempaa hintaa kuin vuosi sitten, kertoo Suomen suuriin matkailuajoneuvokauppiaisiin kuuluva Jarmo Rinta-Jouppi Oy.

Tuotteiden rajoitettu saatavuus on kääntänyt ostohinnat kasvuun. Kuvan auto on noin kuuden vuoden ikäinen.

31.3.2021 10:20

Autoliikeketju Jarmo Rinta-Joupin mukaan sisään ostettavista käytetyistä M1-luokan matkailuajoneuvoista tarjotaan tällä hetkellä jopa kymmenen prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Taustalla on käytettyjen matkailuautojen varastopula, eli hyväkuntoisia käytettyjä matkailu- ja retkeilyautoja ei yksinkertaisesti ole markkinoilla tarpeeksi, jotta autoliikkeet voisivat vastata koronan myötä reilusti kasvaneeseen matkailuajoneuvokysyntään.

Jarmo Rinta-Jouppi Oy tiedotti jo aiemmin matkailuautojen kysynnän olleen nyt alkuvuodesta noin 10 prosenttia korkeampaa kuin kesällä 2020.

Myös varastoon saapuvista uusista matkailuautoista yli 40 prosenttia on yhtiön mukaan myyty jo talven aikana ennakkoon, mikä on poikkeuksellista.

– Kasvanut kiinnostus karavaanituotteita kohtaan näkyi vahvasti jo vuosi sitten. Uskaltauduimmekin tekemään yrityksen historian suurimman ennakkotilauksen, kääntääksemme tilanteen eduksemme, toteaa J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni tiedotteessa.

Juridisesti ottaen matkailuauto on erikoiskäyttöön valmistettu M-luokan henkilöauto, jossa olevissa majoitustiloissa on vähintään istuimia ja pöytä, makuupaikkoja, keittomahdollisuus sekä säilytystiloja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?