Lähes puolet ajaa pistoke­hybrideillä lataamatta autoaan – ”Porttituote täyssähköiseen” - Autot - Ilta-Sanomat

Lähes puolet ajaa pistoke­hybrideillä lataamatta autoaan – ”Porttituote täyssähköiseen”

Joka kolmas autonvaihtaja aikoo hankkia seuraavaksi sähkötoimisen auton, mutta pistokehybridejä moni lataisi laiskasti.

Vastausten perusteella moni pistokehybridiautolla ajava unohtaa latauspiuhan olemassaolon.­

26.3. 11:28

Tori.fi-sivuston maaliskuussa tehdyn kyselyn tuloksista selviää, että 33 prosenttia vastanneista aikoo hankkia seuraavaksi autokseen joko ladattavan hybridin tai täyssähköauton.

Peräti 40 prosenttia ajaa tai ajaisi ladattavalla hybridillä lähinnä bensiiniä tai dieseliä kuluttaen, mikä on vastoin näiden autojen alkuperäistä ideaa. Polttoaineenkulutus voi nousta hybridien suuremman painon vuoksi korkeammaksi kuin pelkällä polttomoottoriautolla ajettaessa: viherajattelun sijasta hyödynnetään pistokehybridien alempaa veroa verrattuna vastaavanlaisiin polttomoottoriautoihin.

– Ladattavien hybridien merkittävin hyöty saattaa loppujen lopuksi olla se, että ne totuttavat autoilijat sähköön. Kynnys ladattavan hybridin hankkimiseen on huomattavasti matalampi kuin suora siirtyminen bensasta tai dieselistä täyssähköön. Ladattava hybridi on porttituote, Tori.fi:n autojohtaja Jenni Tuomisto sanoo tiedotteessa.

Samainen kyselytulos kertoo, että suomalaisista 56 prosenttia ei ole edes harkinnut ladattavan hybridin tai täyssähköauton hankkimista. Joka kymmenes sen sijaan haluaa seuraavaksi autokseen täyssähköisen.

Tällä hetkellä 36 prosenttia suomalaisista arvioi auton vaihtamisen tulevan ajankohtaiseksi 12 kuukauden sisällä. Liki 60 prosenttia sanoo täyssähköautojen yleistymisen suurimmaksi hidasteeksi niiden korkeat hinnat.

Kyselytutkimukseen osallistui 1 164 vastaajaa. Heistä 58 prosenttia oli miehiä ja 39 prosenttia naisia. Kolme prosenttia ei halunnut määritellä sukupuoltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?