Volkswagen reagoi sähköautojensa ongelmiin – päivityksiä pian langattomasti kolmen kuukauden välein - Autot - Ilta-Sanomat

Volkswagen reagoi sähkö­autojensa ongelmiin – päivityksiä pian langattomasti kolmen kuukauden välein

Volkswagenin uudet sähköautot ovat pääsääntöisesti keränneet hyviä arvioita, mutta ohjelmiston sisältävät virhetoiminnot on mainittu lähes poikkeuksetta koeajoraporteissa.

Myös Ilta-Sanomien testissä ID.3:n ns. bugiongelmat löytyivät vaivatta.

17.3. 10:44

”Voimalinja vakuuttaa, mutta ohjelmistojen ongelmat ihmetyttävät.” (Teknavi).

”Kunhan bugit korjataan, saadaan siitä mielenkiintoinen ja toimiva vaihtoehto sähköautotarjontaan.” (Moottori).

”Videolla näkyy 23 bugia.” (Insideevs.com).

”Käyttöliittymä – eli lähes kaikki kosketusnäytön avulla hoidettavat toiminnot – tökki koeajon aikana usein ja hartaasti.” (Ilta-Sanomat).

Muun muassa näin on kommentoitu Volkswagen ID.3:n ohjelmisto-ongelmia.

Monen tiedostusvälineen koeajoissa havaitut virhetoiminnot voivat kuitenkin olla kohta historiaa Volkswagenin osalta, sillä valmistaja lupaa nyt ID.3- ja ID.4-malleihinsa teknisiä päivityksiä langattomasti.

Volkswagen ID.3- ja ID.4-mallit Euroopassa voivat nyt vastaanottaa uusia toimintoja ja teknisiä päivityksiä langattoman verkon kautta, valmistaja kertoi keskiviikkona.

Ohjelmistopäivityksen versio 2.1. löytyy uusista ID.-malleista. Versio sisältää tekniset edellytyksen langattoman verkon kautta tehtäviin päivityksiin.

Tulevasta kesästä alkaen Volkswagen toimittaa ID.-mallien omistajien saataville päivityksen joka kolmas kuukausi.

– Tämä varmistaa, että kaikissa asiakkaille toimitetuissa ID.-malleissa on sama ohjelmistoversio kuin uusissa autoissa koko auton elinkaaren ajan, Volkswagen-brändin teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Thomas Ulbrich sanoo.

Volkswagen kertoo, että ensimmäiset langattoman verkon kautta tehtävät päivitykset on testattu menestyksekkäästi yli 3 000 autossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?