XXXL-kokoinen Hummer palaa sähköautona – nyt on hurjia teholukemia luvassa

Muistatteko möhkömäisen Hummerin vuosituhannen vaihteesta?

Lava-autot ovat iso osa americanaa. Nyt myös täyssähköisinä. GMC Hummer EV:n vakiona tulevat 35-tuumaiset renkaat ovat omiaan kivikossa.

Niitä näkee ajossa enää kovin harvoin, mutta toisin voi olla ihan pian.

Huhtikuun kolmantena päivänä Yhdysvalloissa esitellään 746-kilowattinen eli 1000-hevosvoimainen täyssähköinen Hummerin SUV-malli. Valmistaja kuvailee merkin uutta suuntaa hiljaisen vallankumouksen startiksi.

General Motors lopetti 2010 polttoainetta hurjasti nielleen Hummerin valmistuksen.

Viime syksynä viimeistään kävi selväksi, että Hummer palaa GMC:n alamerkkinä. Ylösnousemuksen myötä Hummerista esiteltiin tuolloin täyssähköinen avolavamalli.

GMC Hummer EV:n kiihtyvyys- ja latausominaisuudet ovat huippuluokkaa. Sama koskee tulevaa SUV-mallia.

Nelivetoisen lava-auton ensimmäinen pieni erä myytiin loppuun ennen kuin valmistaja pystyi kertomaan kaikkia tietoja autosta.

Järeimpien uusien sähkö-Hummereiden huima teho syntyy kolmen sähkömoottorin avulla. Toimintamatkaksi ennakkotiedot lupaavat 550 kilometriä. Valmistajan ilmoittama 800 voltin sähköjärjestelmän mahdollistama 350 kilowatin latausteho on huima. Joillekin voi olla merkittävä tieto se, että raskas auto kiihtyy nollasta sataan noin kolmessa sekunnissa. Saataville tulee myös kesympi kaksimoottorinen versio.

Yhdysvalloissa uutuuksien hinnat alkavat noin 70 000 eurosta ja nousevat kalleimmillaan noin sataantuhanteen. Sähkö-Hummereiden tiedossa olevien eri versioiden valmistuksen aloitukset on porrastettu ajalle 2021–2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?