Volvo lakkauttaa poltto­moottoreiden ja hybridien tuotannon – valtava muutos iskee rajusti myös myyntiverkostoon

Volvon mallisto muuttuu vuoteen 2030 mennessä täysin sähköiseksi. Sitä ennen luvassa on myös kovaksi luonnehdittava vuoden 2025 välitavoite.

Vuoden 2030 tavoite kiihdyttää Volvon sähköistämisstrategiaa, jota ajaa Volvon mukaan eteenpäin voimakkaasti kasvava sähköistettyjen autojen kysyntä ja usko siihen, että polttomoottoriautojen markkina on supistumassa. Kuvassa kevythybriditekniikalla varustettu Volvo V90 -malli.

2.3.2021 9:50

Volvo Cars ilmoittaa, että se aikoo siirtyä valmistamaan pelkkiä sähköautoja vuoteen 2030 mennessä.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että Volvo poistaa vaiheittain mallistostaan autot joissa on polttomoottori, mukaan lukien erilaiset hybridimallit.

Siirtyminen yksinomaan täyssähköautojen valmistajaksi on osa Volvon kunnianhimoista ilmastosuunnitelmaa, jonka tavoitteena on pienentää autokohtaista hiilijalanjälkeä.

Päätös perustuu Volvon mukaan oletukselle, ”että lainsäädäntö ja korkealaatuisen latausinfrastruktuurin nopea leviäminen muuttavat asiakkaiden suhtautumista täyssähköautoihin myönteiseen suuntaan”.

Volvon kaikki täyssähkömallit tulevat olemaan lisäksi saatavilla vain verkossa, mikä tarkoittaa suuria muutoksia merkin myyntiin.

– Jotta menestymme jatkossakin, tarvitsemme kannattavaa kasvua. Sen sijaan, että investoisimme supistuvaan liiketoimintaan, päätimme sijoittaa tulevaisuuteen – sähköön ja verkkoon. Tavoittelemme tosissamme johtavaa asemaa nopeasti kasvavalla premium-sähköautojen segmentillä, sanoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson tiedotteessa.

Volvo julkisti ensimmäisen täyssähköautonsa eli XC40 Rechargen viime vuonna.

Myöhemmin tänään yhtiö esittelee myös toisen täyssähköautonsa, joka on kokonaan uusi tulokas 40-sarjassa.

Volvon välitavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä 50 prosenttia yhtiön kansainvälisestä myynnistä koostuu täyssähköautoista loppujen ollessa hybridejä.

Vuoteen 2030 mennessä jokainen myytävä uusi Volvo onkin jo sitten täysin sähköinen.

– Polttomoottoria käyttävillä autoilla ei ole pitkäikäistä tulevaisuutta. Olemme sitoutuneet muutokseen sähköautovalmistajaksi, ja siirtymän pitäisi olla valmis vuoteen 2030 mennessä. Näin voimme vastata paremmin asiakkaiden odotuksiin ja olla osa ratkaisua ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, toteaa tiedotteessa Volvon teknologiajohtaja Henrik Green.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?