Mercedes-Benzin uusi A-sarjan täyssähköauto Suomeen lähes ”ysiysi-hinnalla”

Suomalainen sähköauton hankintatuki oli vahvasti mukana tehtaan ja maahantuojan neuvotteluissa, kun uuden EQA-sähköauton hintaa määriteltiin. Näin voi päätellä julkaistusta hinnastosta.

Uuden Mercedes-EQA:n hinnasto alkaa strategisesti alle 50 000 eurosta, mikä takaa asiakkaalle 2 000 euron arvoisen sähköauton hankintatuen.

Ihan ”ysiysi-hintaan” ei menty, sillä aloitusmalli Mercedes-EQA 250 maksaa 49 970 euroa.

Sillä saa tehoa 140 kilowattia (190 hv) ja vääntöä 375 newtonmetriä. WLTP-normin mukainen keskikulutus on 17,9 kWh/100 km ja toimintamatka enimmillään 424 kilometriä.

A-sarjan sähköauto on varustettu 11 kW:n sisäisellä laturilla koti- ja keskinopeaan lataukseen. Pikalatauksen maksimiteho on 100 kW. Pikalatauksella auton akusto täyttyy 30 minuutissa lähes tyhjästä 80 prosentin varaustasoon.

EQA:n varustetaso kannattaa ottaa huomioon hintaa pohtiessa, sillä Progressive-vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa monipuoliset ledivalot ja mukautuva kaukovaloavustin, sähköinen takaluukku, peruutuskamera sekä navigaattori, joka laskee optimaalisen reitin ja vähentää näin energian kulutusta navigoinnin tietoja hyödyntäen.

Tonnin lisähinnalla saa Electric Art -varustetason, joka tuo lähinnä silmän iloksi somisteita. AMG-Line-taso maksaa lähes 4 000 euroa lisää.

Mallisto laajenee nelivetoisilla versioilla myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?