Netti-ilmiö kasvaa kohisten: ”Autoilijoiden kuritusta” vastustavan mielenosoitus­ryhmän jäsenmäärä jo yli 52 000

Kaikkiaan kymmenet tuhannet suomalaiset ovat viime päivien aikana liittyneet ”Stop autoilijoiden kuritukselle” -nimiseen Facebook-ryhmään.

Kuritusryhmän näkyvimpiin saavutuksiin kuuluvat kaksi eduskuntatalolle suuntautunutta Torviprotesti-nimistä mielenosoitusta. Jatkoa eli kolmatta protestia suunnitellaan jo kuluvan vuoden elokuulle.

26.2.2021 12:37

Yksittäisten yksityisautoilijoiden nettiprotestoinnista alkunsa saaneeseen Facebook-ryhmään ”Stop autoilijoiden kuritukselle” liittyneiden määrä on kasvanut viime päivinä kohisten, jopa useiden tuhansien päivävauhdilla.

Nyt ryhmässä on jäseniä jo yli 52 000 hengen edestä, mikä tarkoittaa käytännössä muun muassa sitä, että kuritusryhmä on nyt suurempi kuin esimerkiksi yhdenkään poliittisen puolueen vastaavat someryhmät.

Käytännössä kyseessä on Facebookissa toimiva keskustelualusta, jossa muun muassa ”puretaan autoilun kustannusten nostattamia tunteita ja suunnitellaan yhdessä toimenpiteitä autoilijoiden kurittamisen vastustamiseksi”.

Puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä suunnitteleekin parhaillaan myös kolmatta niin sanottua Torviprotestia, jossa yksityisautoilijoiden on tarkoitus osoittaa mieltään muun muassa liikennepolttonesteiden kalliita hintoja sekä suunniteltuja ruuhkamaksuja ja kilometriveroprojektia vastaan.

Kyseinen Torviprotesti 3.0 -mielenosoitus aiotaan järjestää ryhmän ylläpidolta saadun tiedon mukaan eduskuntatalolla 7.8.2021.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?