Liikenteen verotusta selvittävän työryhmän raportin julkaisu siirtyy – tulokset eivät saavu ennen kuntavaaleja - Autot - Ilta-Sanomat

Liikenteen verotusta selvittävän työryhmän raportin julkaisu siirtyy – tulokset eivät saavu ennen kuntavaaleja

Työryhmän tulosten odotetaan valmistuvan toukokuussa.

Päätöksen liikenteen verotuksen uudistamista selvittävän työryhmän toimikauden jatkamisesta ja kokoonpanon muuttamisesta on allekirjoittanut keskustan Matti Vanhanen.­

17.2. 7:03

Valtiovarainministeriön johtama työryhmä on selvittänyt ”liikenteen verotuksen uudistamistarpeita ilmastotavoitteiden ja valtiontalouden näkökulmasta” vuoden 2019 syksystä alkaen.

Työryhmältä odotetaan esitystäSuomen tieliikenteen nykyisen verojärjestelmän sekä muiden verokeinojen ja veronluonteisten maksujen muuttamisesta niin, että hallitusohjelman päästövähennykset toteutuvat.

Alkujaan VM:n verotyöryhmän raportin julkistuksen oli määrä tapahtua maaliskuussa 2021, mutta nyt työryhmän toimikauden päättymispäivämäärää on siirretty kuluvan vuoden toukokuun loppupuolelle.

   Siirtopäätöksen ovat allekirjoittaneet valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) sekä valtiovarainministeriön osastopäällikkö ja ylijohtaja Terho Järvikare.

   Samassa yhteydessä myös verotyöryhmän kokoonpanoa on muutettu.

   Osion tuoreimmat

   Luitko jo nämä?