Suora lähetys juuri nyt: Vuoden Auto Suomessa 2021 -gaala

Vuoden Auto 2021 -voittajat paljastetaan suorassa lähetyksessä 27.1.2021.

27.1.2021 18:05 | Päivitetty 27.1.2021 20:25

ISTV lähettää Vuoden Auto Suomessa 2021 -gaalan suorana keskiviikkona 27.1.2021.

Lähetys alkoi noin kello 20.s0 ja se kestää noin kaksi tuntia, eli siihen saakka kunnes VAS2021 -tittelin kantaja on varmuudella selvillä ja viimeisetkin juhlapuheet pidetty.

Alun perin tilaisuuden kerrottiin alkavan kello 19, mutta lähetyksen alku viivästyi parin otteeseen koronapandemiasta aiheutuvien erityisjärjestelyiden vuoksi.

Vuoden Auto Suomessa -tittelistä kisaavien uutuusautojen määrä on siis tiivistynyt nyt kuuteen finalistiin, joista yksi on lopulta suomalaisten auto- ja liikennetoimittajien suosikki. Mutta mikä – se selviää ennen iltayhdeksää.

Yhden automallin nostaminen voittajaksi mainioiden ja hyvin erilaisten uutuuksien joukosta on joka tapauksessa haastava tehtävä.

Tänä vuonna pakkaa sekoitti koronan ohella myös uusien automallien raju sähköistyminen, mikä näkyi selvästi toiselle kierrokselle edenneessä kuusikossa.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -finalistit ovat vasemmalta katsoen aakkosjärjestyksessä Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Škoda Octavia, Toyota Yaris sekä Volkswagen ID.3. Tittelin valintaperusteista tärkein on rahalle saatava vastine.

Vuoden Auton valitsee suomalaisia auto- ja liikennetoimittajia edustava Auto- ja liikennetoimittajat eli AuLi ry sekä sen yli 120 jäsentä.

Vuoden Auto Suomessa -tittelin ohella gaalassa jaetaan lukuisia muitakin tunnustuksia, joiden jakajina nähdään myös julkisuudesta tuttuja henkilöitä.

Tämän vuoden voittaja paljastetaan keskiviikkona 27.1. Auto- ja Liikennegaalassa, joka järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti. Tapahtumaa voi seurata suorana ISTV:ssä 27.1. kello 20.20 alkaen.

Palkintojenjakotilaisuudesta lähetetään lisäksi perinteisen television puolella koostelähetys, joka tulee ulos MTV3-kanavalla lauantaina 30.1. kello 14:30–15:00 ja sunnuntaina (maanantain puolella) kello 00.15–00.45.

Vuoden Auto Suomessa valitaan nyt jo seitsemännen kerran – koronasta huolimatta

Vuoden Auto Suomessa 2021 -valinta oli tavallista haastavampi myös koronapandemian aiheuttamien rajoitusten takia. Valinnat onnistuttiin kuitenkin järjestämään asianmukaisten turvatoimien saattelemana.

Ensimmäisessä vaiheessa Nummelan lentokentällä järjestetyssä tilaisuudessa olivat koeajettavina kaikki 27 ehdokasta. Koronan vuoksi tilaisuus oli poikkeuksellisesti kaksipäiväinen 3.–4.11.2020 ja tuomareita oli kerrallaan paikalla tavanomaista vähemmän. Autoja myös desinfioitiin tiheään.

Ensimmäisen äänestyskierroksella tuomaristona toimivat AuLin jäsenet valitsivat lopulta kukin kuusi suosikkiaan. Näistä eniten pisteitä saaneet eli kuusi finalistia kerättiin KymiRingille, jossa autojen ominaisuuksiin syvennyttiin 18.11.2020.

Samalla mukana olleiden automallien valmistajien edustajilla oli mahdollisuus kertoa, miksi juuri heidän autonsa ansaitsisi Vuoden Auto Suomessa 2021 -voiton.

Tämän jälkeen eli toisella äänestyskierroksella tuomareilla oli käytössään 15 pistettä, jotka sai jakaa haluamallaan tavalla ehdokkaille. Tästä joukosta yksi piti nostaa voittajaksi ja sille sai antaa enintään kuusi ääntä.

Finalistiautoista eniten ääniä saanut paljastuu siis Auto- ja Liikennegaalassa keskiviikkona 27.1, josta alkaa lähetys ISTV:ssä kello 19:00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?