Fiat Chryslerin ja PSA:n fuusiosta syntynyt autojätti Stellantis aloittaa toimintansa - Autot - Ilta-Sanomat

Uusi autojätti aloitti tänään toimintansa

Yhtiöiden lyöttäytyminen yhteen on nähty tarpeelliseksi sähköautojen kehittämiskulujen vuoksi. Saadut säästöt mitattaneen vuositasolla miljardeissa.

Fiat Chrysler ja PSA fuusioituivat.­

16.1. 11:40

Maailman neljänneksi suurin autonvalmistaja Stellantis on käynnistänyt koneensa. Järkälemäinen yhtiö syntyi Fiat Chryslerin ja PSA:n fuusiosta, jolle autovalmistajien yhtiökokoukset näyttivät vihreää valoa aiemmin tammikuussa.

Yhtiöiden lyöttäytyminen yhteen on nähty tarpeelliseksi sähköautojen kehittämiskulujen vuoksi. Säästöjen on arvioitu kohoavan vuositasolla miljardeihin euroihin synergiaetujen ansiosta.

Fuusion myötä PSA on palaamassa amerikkalaisille automarkkinoille ja Fiat Chrysler vahvistaa jalansijaansa Euroopassa. PSA valmistaa esimerkiksi Peugeotin, Citroenin ja Opelin autoja, kun taas yhdysvaltalais-italialainen Fiat Chrysler valmistaa nimensä merkkien ohella muun muassa myös Jeepejä, Alfa Romeoita ja Maserateja.

Stellantis on jatkossakin ainoastaan yhtiön nimi, ja tunnetut automerkit jatkavat omilla nimillään. Kaupankäynnin Stellantiksen osakkeilla on määrä alkaa Milanon ja Pariisin pörsseissä maanantaina.

Yli 400 000 ihmistä työllistävää Stellantista suurempia autonvalmistajia tuotantomäärissä ovat saksalainen Volkswagen, japanilainen Toyota sekä ranskalais-japanilainen Renault-Nissan-Mitsubishi-liittouma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?