Vakuutus­meklarin takuu: Jos kilpailutus ei tuo säästöä, autoilija ei maksa mitään - Autot - Ilta-Sanomat

Vakuutus­meklarin takuu: Jos kilpailutus ei tuo säästöä, autoilija ei maksa mitään

Kuluttaja-asiakkaan valtuuttamana vakuutusmeklarina vakuutusyhtiöiden suuntaan toimivan Vakuutuslaskuri.fi-nettipalvelun käyttö ei maksa käyttäjälle mitään, jos tämä ei saa kilpailutuksella säästöä nykyiseen ratkaisuunsa verrattuna.

Vakuutusmeklari uskoo palveluunsa: Teslan ja erikoisautojen vakuutusten kilpailutuksella kuluttaja voi vain voittaa.­

23.1. 15:55

Vakuutustarjousten saaminen esimerkiksi Tesla-merkkisille autoille ja myös monille niin sanotuille erikoisautoille onnistuu huonosti – jos lainkaan – vakuutusyhtiöiden vakuutushintalaskureiden avulla.

Koska Teslojen, täyssähköautojen ja urheiluautojen vakuutushintojen saaminen edellyttää Vakuutuslaskuri.fi:ltä manuaalista työtä, jokainen tällainen haku on maksanut tähän saakka enemmän kuin tavallisten henkilöautojen vakuutushintavertailu. Yksi haku tarkoittaa kaikkien vakuutusyhtiöiden hintojen selvittämistä.

Tällä hetkellä yhden henkilöautohaun hinta on kampanjaluontoisessa tarjouksessa 14,95 euroa. Vielä jokin aikaa sitten Teslojen sekä muiden täyssähköautojen, urheiluautojen ja yli 100 000 euroa maksavien autojen haku maksoi 34,95 euroa ja Tesla Clubin jäseniltä 29,95 euroa.

Nyt tilanne on muuttunut Teslojen ja muiden erikoisautojen osalta, kertoo Ilta-Sanomien vakuutushintavertailuun hinnat tuottavan Vakuutuslaskuri.fi:n takana olevan Little Buck Oy:n perustajiin lukeutuva toimitusjohtaja Kimmo Haapalehto:

– Olemme muuttaneet Teslan autovakuutusvertailun hinnoittelua niin, että palvelu ei maksa mitään, jos asiakas ei saa säästöä nykyiseen ratkaisuunsa verrattuna. Syntyneestä säästöstä veloitamme 25 prosenttia. Tämä siis johtaa siihen, että asiakas voi vain ja ainoastaan voittaa käyttämällä Vakuutuslaskuri.fi-palvelua.

Haapalehto muistuttaa, että Vakuutuslaskuri.fi helpottaa kuluttajan työtä merkittävästi ja mahdollistaa melkoiset vuosittaiset säästöt.

– Ja hintaerot ovat suuret näissäkin autoissa, joten kuluttaja voi säästää jopa yli tuhat euroa vuodessa valitsemalla oikean yhtiön. Jos asiakkaan voimassa oleva vakuutus maksaa nykyisessä yhtiössä 1 140,56 euroa ja meidän palvelumme kautta saatava paras tarjous samalla turvalaajuudella ja samalla omavastuulla maksaa 942,07 euroa, niin palkkiomme on 49,62 euroa.

Kimmo Haapalehdon kertomat vertailuhinnat ovat todellisia vakuutushintoja Tesla Model 3:lle, mutta 1 140 euron vuosihinta ei ole suinkaan kallein kyseiselle autolle saatu. Tämä asia selviää myöhemmin julkaistavasta kyseisen automallin vakuutushintavertailusta.

Vakuutussarja

Ilta-Sanomat selvittää ajoneuvojen vakuutusasioita moniosaisessa juttusarjassa, jossa kerrotaan konkreettisin esimerkein, kuinka suuria eri vakuutusyhtiöiden väliset vakuutusten hintaerot voivat olla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?