Kykyjenetsijät ovat hakeneet kuukausi­kaupalla Teslalle ”kaksi­kulttuurista” johtajaa Kiinasta

Yhdysvaltalainen autonvalmistaja Tesla etsii muotoilu- ja suunnittelujohtajaa Kiinassa.

Kuluttajat tutkivat Tesla Model Y -autoja kiinalaisessa autokaupassa tammikuussa.

11.1.2021 15:56

Tesla on avaamassa suunnittelutoimiston joko Shanghaissa tai Pekingissä. Yrityksen tavoitteena on räätälöidä kiinalaisten kuluttajien maun mukaisia sähköautoja, kolme asiasta tietävää lähdettä kertoo uutistoimisto Reutersille.

Teslan henkilöstöosasto ja useat kykyjenmetsästäjät ovat etsineet tehtävään henkilöä neljän kuukauden ajan, lähteet kertovat.

Etsinnässä on "kaksikulttuurisia" ehdokkaita, joilla on alalta 20 tai useamman vuoden kokemus, ja jotka tuntevat kiinalaisten makumieltymykset sekä Kiinan ja Yhdysvaltojen väliset kulttuuriset eroavaisuudet.

Lähteet kertovat, että joitakin ehdokkaita on haastatellut Teslan pääsuunnittelija Franz von Holzhausen.

Kaikki kolme lähdettä puhuivat Reutersille nimettöminä asian arkaluonteisuuden ja luottamuksellisuuden vuoksi.

Lähteiden mukaan etsintä keskitettiin lähinnä Kiinaan, mikä sopii Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin kommentteihin viime vuonna.

– Luulen, että jotain, mikä olisi erittäin superhienoa, olisi luoda Kiinaan suunnittelukeskus, jossa luotaisiin auto maailmanlaajuiseen käyttöön. Mielestäni tämä olisi erittäin jännittävää, hän sanoi Shanghain tiedotustapahtumassa.

Kiina on maailman suurin automarkkina ja Teslan suurin markkina-alue Yhdysvaltojen jälkeen. Sähkökäyttöisiä ajoneuvoja myydään ennusteen mukaan Kiinassa tänä vuonna noin 1,5 miljoonaa, LMC Automotive -yritys arvioi.

Tesla ja von Holzhausen jättivät vastaamatta sähköpostitse lähetettyihin Reutersin kommenttipyyntöihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?