Audi lopettaa poltto­moottori­autojen valmistuksen – aikataulua rukataan parhaillaan

Volkswagen-konserniin kuuluva Audi rakentaa tarkkaa aikataulua, jonka mukaisesti se lopettaa polttomoottoriautojen valmistamisen.

Enää ei ole epäselvää, etteivätkö autonvalmistajat vähitellen luopuisi polttomoottoreista, mutta millä aikataululla se kussakin firmassa tapahtuu, odottaa osin yhä vastauksia.

9.1.2021 14:20

Ihan heti muutos pelkästään sähköautojen valmistamiseen siirtymisestä ei tapahdu, vaan siihen kuluu vielä 10–15 vuoden kuluttua, saksalainen aikauslehti Wirtschafts Woche kertoi ilman lähdemainintoja.

Audi laatii parhaillaan konkreettista aikataulua. Tulevina kuukausina selviää aikajana ja se, millaisia vaikutuksia muutoksella on yksittäisiin tuotantolaitoksiin.

Lehti mainitsi Audin toimitusjohtajan Markus Duesmannin sanoneen haastattelussa, että "ympäristönsuojelu ja taloudellinen menestys käyvät käsi kädessä.”

Tähän suuntaan on Audikin matkalla. Kuvassa sähköauto Audi e-tron Sportback S-line 55 quattro.

Audilla yli 20 täyssähköautomallia vuoteen 2025 mennessä

Vuoteen 2025 mennessä Audin mallistoon kuuluu yli 20 täyssähköautoa kaikilla tärkeimmillä markkina-alueilla ja niiden arvioidaan saavuttavan noin 40 prosenttia Audin myynnistä. SUV-mallistossa ovat jo Audi e-tron ja e-tron Sportback. Sen lisäksi valikoimaan tulee täyssähköisiä versioita Avant- ja Sportback-malleista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?