Verottaja julkaisi uuden polkupyöräedun tarkat ehdot – vastaa myös pyöräily­trikoiden verottomuus­kysymykseen - Autot - Ilta-Sanomat

Verottaja julkaisi uuden polkupyöräedun tarkat ehdot – vastaa myös pyöräily­trikoiden verottomuus­kysymykseen

Jos palkansaajalla on käytettävissä yksityisajoihinsa työnantajan omistama tai työnantajan joko leasing-sopimuksella tai muulla tavalla järjestämä polkupyörä, on se jatkossa tuloverovapaata tuloa enintään 1 200 euroon asti vuodessa.

Uuden työsuhdepyöräedun toivotaan kannustavan muun muassa talvipyöräilyyn. Pyörän ei-kiinteistä varusteista verottomaksi hyväksytään näillä näkymin vain kypärä.­

29.12.2020 10:51

Aivan tuoreimpana käänteenä verottaja on julkaissut uuteen työsuhdepyöräetuun liittyvät tarkat ohjeet. Niiden mukaan esimerkiksi pyörän hankintahinta jaetaan viidellä käyttövuodella.

Monia kiinnostavat työsuhdepolkupyörään erikseen hankitut lisävarusteet kuten ajovalot, lukitus ja nastarenkaat sekä pyöräilykypärä otetaan puolestaan huomioon polkupyöräedun arvoa laskettaessa lisäämällä kyseisten lisävarusteiden arvo itse pyörän hankintahintaan sellaisenaan.

Verottomiksi kelpaavat verottajan ohjeen mukaan tosin lähtökohtaisesti vain pyörän kiinteät varusteet, eli pyöräilijän vaatevarustus kuten ihonmyötäinen trikoopuku tai talviajossa tarpeelliset hansikkaat ovat kokonaan polkupyöräedun ulkopuolella – eli edelleen sataprosenttisen verollisia.

Työsuhdepyörän huolto- ja korjauskustannusten osalta, eli jos työnantaja maksaa työsuhdepyörän yhteydessä nekin, on työntekijältä perittävä verotusarvo saman verran kuin matkapuhelimessa eli tasan 20 euroa kuukaudessa.

Työsuhdepyöräetu tulee voimaan vuoden 2021 alusta lähtien.

Pyörän hankkiminen perinteisen omistamisen sijasta palveluna mahdollistaa samalla osaltaan siirtymisen kohti ”liikkuminen palveluna” -tyyppistä liikenteen alustataloutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?