Kaksi autonvalmistajaa ilmoitti poltto­moottoreiden valmistuksen loppumisesta – tässä ovat aikataulut

Autonvalmistajat Bentley ja DS siirtyvät sähköiseen voimalinjaan suhteellisen nopeassa aikataulussa.

Bentley ja DS seuraavat muita valmistajia kiihkeässä sähköistämisaikataulussa.

Brittisukuinen luksusautoja valmistava Bentley on ilmoittanut, että se lopettaa polttomoottorimalliensa valmistamisen vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö keskittyy jatkossa yhä enemmän täyssähkötekniikkaan, ja sen tavoitteena on saavuttaa täysi hiilineutraalius samaan tavoiteaikaan mennessä.

Perinteiset polttomoottorimallit ovat tulossa Bentleyllä tiensä päähän jo kuuden vuoden sisään, ja niiden tilalle on tulossa lisää hybridimalleja. Ensimmäisen Bentley-täyssähköauton on määrä saapua markkinoille vuonna 2025, ja vuodesta 2030 eteenpäin Bentley valmistaa vain täyssähköautoja.

Muutos tietää samalla Bentleyn legendaarisen V12-bensiinimoottorin taipaleen päättymistä seuraavan yhdeksän vuoden aikana. Bentley kuuluu Volkswagen-konserniin, jonka päämääränä on voimakas sähköistyminen 2020-luvulla.

Ranskalainen luksusmerkki samoilla linjoilla

Myös PSA-yhtymään kuuluva premium- ja luksusmerkki DS on tehnyt samansuuntaisen ilmoituksen kuin Bentley. Sen suunnitelmana on luopua pelkästään polttomoottoritekniikkaan perustuvista malleistaan vieläkin nopeammin, eli vuoteen 2025 mennessä. Tilalle DS:n mallistoon tulee yhä enemmän ladattavia hybridejä ja täyssähköautoja, joita DS:llä onkin jo tarjota.

Nykyisten jo sähköistettyjen DS3- ja DS7-malliensa lisäksi DS esittelee ensi vuoden aikana uuden suuren DS9-edustussedanin, jonka voimanlähteenä toimii sama lataushybriditekniikka kuin DS7 Crossback E-Tense -mallissa.

Uudet tekniikat esitellään usein juuri kalliissa, eksklusiivisissa tuotteissa, joten on loogista, että juuri Bentley ja DS ovat valinneet sähköistymisstrategiansa ensimmäisten joukossa. Tätä teoriaa tukee myös esimerkiksi täyssähköautomerkki Teslan onnistunut tunkeutuminen automarkkinoille viimeisen vuosikymmenen aikana.

Sähköautojen teknilliset kehityskaaret ovat tällä hetkellä voimakkaassa kasvussa, mikä johtaa yleistymisen myötä samalla vääjäämättömästi niiden tuotantohintojen laskuun. Onkin odotettavaa, että samansuuntaisia ilmoituksia tullaan kuulemaan yhä useammalta Euroopassa toimivalta autovalmistajalta 2020-luvun aikana.

Lähteet: The Guardian, Fleetnews.co.uk

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?