Kansanedustaja pettyi hybridiautoonsa, puhuu Twitterissä pahemman luokan viherpesusta: ”Viralliset lukemat huomattavan harhaanjohtavia” - Autot - Ilta-Sanomat

Kansanedustaja pettyi hybridiautoonsa, puhuu Twitterissä pahemman luokan viherpesusta: ”Viralliset lukemat huomattavan harhaanjohtavia”

Rkp:n Anders Adlercreutz ihmettelee hybridiautonsa suurta polttoainekulutusta.

17.12.2020 19:05

Kansanedustaja Anders Adlercreutz (rkp) avautui Twitterissä huonosta kokemuksestaan hybridiautonsa kanssa.

Adlercreutz kuvailee pettymystään Twitter-tilillään: ”Hetken hybridillä ajettuani, on myönnettävä, että pahemman luokan viherpesua on vaikea löytää.”

Hänen sanoo autonsa akkua pieneksi, ja huomauttaa, että autoedun omaavaa se ei kannusta lataamaan akkua itse.

Adlercreutz myös ihmettelee hybridiautonsa suurta polttoainekulutusta verrattuna diesel-autoon: ”Keskikulutus reilusti yli normidieselin.” Hänen mielestään hybridiautojenakuilla tulisi olla minimikilometrivaatimus.

Europarlaamentikko Ville Niinistö (vihr) liittyi Twitter-keskusteluun huomauttamalla, että 50 kilometriä sähköllä kulkevat hybridiautot soveltuvat parhaiten kaupunki- ja työmatka-ajoon: ”Jos se on pääkäyttötarkoitus, päästöt vähenevät kyllä hyvin paljon ja bensa toimii vain varavoimana. Jollei se ole tarkoitus, hyöty olematon niin ympäristölle kuin taloudellisuudelle.”

Niinistö korostaa, että sähkön käyttö poistaa, renkaita lukuun ottamatta, ilmansaasteita, mistä on paikalliselle ympäristölle suuri hyöty. Hän jatkaa: ”Olisi tärkeää, että ihmiset saavat tarkkaa tietoa ostopäätöstä tehdessään. Sähköautot yleistyvät, hybridit paranevat, mutta kaikille ne eivät vielä sovellu.”

Adlercreutz on Niinistön kanssa samoilla linjoilla auton käyttötavan merkittävyydestä, mutta kuvailee autojen virallisia lukemia ”huomattavan harhaanjohtaviksi”.

Hän kertoo Twitter-kommenteissa kulkevansa itse työmatkansa pääasiassa junalla. Keskusteluun jarruhybrideistä Adlercreutz vastaa:

”Meillä on siis ladattava. Mutta akku niin pieni, että tuskin pääsee Kirkkonummelta Helsinkiin yhdellä latauksella. Jarruhybridit toki vielä pahempia.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?