Traficom kartoittaa 90 000 kansalaisen autoilua ja muuta liikkumista – näin tuloksia aiotaan hyödyntää - Autot - Ilta-Sanomat

Traficom kartoittaa 90 000 kansalaisen autoilua ja muuta liikkumista – näin tuloksia aiotaan hyödyntää

Valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus kartoittaa suomalaisten liikkumista koko tulevan vuoden.

Tutkimus kattaa koko väestön ja maan eri alueet.

15.12.2020 7:02

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt valtakunnallisen henkilöliikennetutkimuksen, jonka tuloksia aiotaan hyödyntää muun muassa ”liikenteen ja maankäytön suunnittelussa, valtakunnallisessa ja alueellisessa liikennejärjestelmän suunnittelussa sekä erilaisten liikkumisessa tapahtuvien muutosten seurannassa ja ennakoinnissa.”

Kaikkiaan tutkimukseen on kutsuttu peräti yli 90 000 Suomessa asuvaa ihmistä, joilta kysytään koko vuoden 2021 ajan heidän omasta liikkumisestaan sekä siinä tapahtuvista muutoksista.

– Valtakunnallinen henkilöliikennetutkimus on laajuudessaan korvaamaton osa tietouttamme liikkumistavoistamme. Halusimme toteuttaa kyselyn myös tämän poikkeavan tilanteen vallitessa ja kannustammekin kaikkia tutkimukseen kutsuttuja osallistumaan, jotta saamme tutkittua tietoa siitä, miten nykytilanne vaikuttaa liikkumistottumuksiimme mahdollisesti myös pidemmällä aikavälillä, sanoo ylijohtaja Jarkko Saarimäki Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.

Valtakunnallista henkilöliikennetutkimusta on tehty vuodesta 1974 lähtien, tyypillisesti 5-6 vuoden välein. Tutkimus kattaa koko väestön ja maan eri alueet, kaikki kulkutavat, vuodenajat ja viikonpäivät sekä liikkumisen paitsi kotimaassa mutta myös ulkomaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?