Hallitus on antanut luvan myydä Väyläviraston omaisuutta Traffic Management Finland Oy:lle – taustalla ministeri Bernerin aikainen päätös - Autot - Ilta-Sanomat

Hallitus on antanut luvan myydä Väyläviraston omaisuutta Traffic Management Finland Oy:lle – taustalla ministeri Bernerin aikainen päätös

Siirtyvä omaisuus sisältää tie- ja rautatieliikenteen liikenteenohjaus- ja -hallintapalveluihin liittyviä järjestelmiä ja laitteita.

Traffic Management Finlandin tehtävänä on myös kerätä, hallinnoida ja avata tietoa markkinoille syntyvälle uudelle liiketoiminnalle. Konsernissa työskentelee yhteensä noin tuhat henkilöä.

11.12.2020 15:12

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus on antanut eilen Väylävirastolle suostumuksen myydä sen hallinnassa olevaa liikenteenohjaukseen ja -hallintaan liittyvää irtainta omaisuutta Traffic Management Finland Oy:lle (TMFG), tiedottaa Liikenne- ja viestintäministeriö.

TMFG on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväkonserni, joka ”tarjoaa ja kehittää liikenteenohjauksen ja -hallinnan palveluita” kaikissa liikennemuodoissa.

Myynti liittyy liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden yhtiöittämiseen jossa kyseisiä palveluita muutettiin osakeyhtiömuotoon 1.1.2019 alkaen.

Yhtiöitetystä kokonaisuudesta on sittemmin muodostunut osa Traffic Management Finland -konsernia, jossa siis hoidetaan kaikkien liikennemuotojen liikenteenohjaus- ja hallintapalveluita liikennemuotokohtaisiin tytäryhtiöihin organisoituina.

Luovutus tehdään ministeriön mukaan myytävien järjestelmien ja laitteiden käypään arvoon eli luovutettavan omaisuuserän kauppahinta on yhteensä noin 29,6 miljoonaa euroa.

Koko kaupan kohteena oleva omaisuus siirtyy TMFG:lle joulukuun 2020 lopussa.

Väyläviraston omaisuuden myyminen kytkeytyy suoraan myös Juha Sipilän (kesk) hallituksen jo liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) aikana vuonna 2018 tekemään päätökseen, jonka mukaan Traffic Management Finland Oy:llä on ”etusijainen oikeus lunastaa käypään hintaan Liikennevirastolta keskeneräisten investointihankkeiden liikenteenohjaukseen ja -hallintaan liittyvät osuudet ja omaisuuserät niiden valmistuttua vuosina 2019-2022”.

    Asiasta tiedottaneen Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan nyt myytyä omaisuutta ei siis näin ollen ole enää perusteltua pitää valtion viraston omistuksessa vaan se myydään TMFG Oy:lle.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?