Uskalin kyydissä: Suomen härskein muskelivene on hirmuinen bensahörppy - Autot - Ilta-Sanomat

Uskalin kyydissä: Suomen härskein muskelivene on hirmuinen bensahörppy

Suomeen hankitussa kansasilaisen M CON Racingin vanhassa 12-metrisessä katamaraaniveneessä kaikki numeroarvot ovat suuria: nopeus, teho, hintalappu ja kulutus.

3.12.2020 8:39

Yllä näkyvällä Uskalin kyydissä -sarjan videolla Janne Uskali pääsee kyytiin, kun Skater 40 Super Sport ”M CON” offshore-vene päästelee menemään Turun vesillä.

Niistä numeroista. Uutena vastaavan powerboat-veneen hankintahinta olisi noin miljoona Yhdysvaltain dollaria. Kahdesta Sterling Performancen 9-litraisesta moottorista irtoaa yhteensä 1 800 hevosvoimaa. Niillä muskelivene voi saavuttaa hyvissä olosuhteissa lähes 300 kilometrin tuntivauhdin. Ja sitä bensaakin toki siten kuluu, jos haluaa ajaa niin sanotusti urku auki: 800 litran bensatankit lorahtavat tyhjiksi reilussa tunnissa täydellä kaasulla.

Veneen ohjaamossa pitää olla tarkkana, koska vauhtia saattaa olla rajustikin.­

Jotakin osviittaa Skater 40SS:n vauhdista saa, kun kuuntelee videolta omistaja Jukka Murron kertomusta viime kesän Powerboat Weekend -kisoista, jossa vastassa oli nippu huippuluokan ruotsalaisia muskeliveneitä.

– Me tultiin 120:ta solmua ohi ja näytimme pitkää nenää. Viisi minuuttia myöhemmin kaverini kopautti minua ja kysyi, olemmeko eksyneet, kun takana ei näy enää ketään, Murto kuvailee.

Videon kuvaus ja editointi: Mungo Films. Seuraa Uskalin kyydissä -sarjaa Instagramissa ja Facebookissa.

Skater 40SS -muskelivene

  • Vuosimalli: 2004

  • Valmistusmaa: USA

  • Historia: Oli Kansasin Wathenassa päämajaansa pitävän M CON Racingin kilpakalustona ja sitä ennen WHM Motorsportsin kilpaveneenä.

  • Moottorit: 2 kpl Sterling Performance 557cid remmiahtimilla

  • Teho: 2 x 900 hv

  • Omistaja: Jukka Murto / S&L Speed Center Oy

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?