Viikonloppu­ajelun paikka? Vielä voi nähdä uuden 7,5 km:n pituisen kehätien näyttävän valotaide­teoksen - Autot - Ilta-Sanomat

Viikonloppu­ajelun paikka? Vielä voi nähdä uuden 7,5 km:n pituisen kehätien näyttävän valotaide­teoksen

Uudellamaalla torstaina avatun uuden kehätien varrelle on rakennettu näyttävä valotaideteos, joka on nähtävissä pimeän aikaan 3. joulukuuta asti.

Klaukkalaan rakennetun uuden liikenneväylän avausta juhlistetaan vaihtuvilla valoilla.­

28.11.2020 12:02

Teoksessa 350 metriä louhittua kalliota valaistaan päivittäin vaihtuvalla värillä. Yhteys-nimellä ristitty teos rakentuu symbolisesti uuden tien molemmista päistä lähtevistä valonsäteistä, jotka kohtaavat tien keskivaiheilla.

Valoteos näkyy sekä uudelle kehätielle että uuden Lamminsuon liittymän kohdalla Hämeenlinnanväylälle. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on rakennettu kevyenliikenteenväylä vanhalta Hämeenlinnantieltä uudelle sillalle, josta teosta voi käydä vilkaisemassa.

Valoteoksen ovat suunnitelleet tien avajaisten tuottaja Janne Raudaskoski ja Panu Pikkuaho ja sen on toteuttanut Lux Helsingin valoteoksista tuttu Sun Effects Oy.

Yli 30 vuotta suunnitteilla ollut kehätie valmistui vuoden etuajassa. Kyseinen tieosuus on osa tulevaisuuden Kehä IV -tietä. Tien suunnittelusta ja toteutuksesta ovat vastanneet Väylävirasto sekä Kreate.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?