Näin auton arvo laskee, kun istuimista ei pidetä huolta

Auton jälleenmyyntiarvoon vaikuttaa moni asia. Autokauppias saattaa kiinnittää eri tavalla huomiota esimerkiksi auton istuinten kuntoon kuin kuluttaja.

Vuosimallin 1974 Mercedes Benz 280 SEL on sisältä kunnossa vuosikymmentenkin jälkeen.–Epäsiististä autosta tulee helposti sellainen olo, ettei autoa ole pidetty ja huollettu muutenkaan asianmukaisesti, ja tällöin auton jälleenmyynti saattaa olla hankalampaa, Kamuxin myyntipäällikkö Eero Kantoluoto muistuttaa.

25.11.2020 9:18

Kun istuinten hoito on laiminlyöty, arvonalennus voi olla 200–500 euroa, käytettyjä autoja kauppaavan Kamuxin myyntipäälliköt arvioivat.

– Esimerkiksi kangaspenkit menevät helposti rujoon kuntoon, jos penkkejä ei siivota säännöllisesti, kun lika imeytyy penkin sisälle. Lian imeydyttyä syvälle kangaspenkkeihin niitä on hankalampi saada puhtaaksi, ja vaikka pinta puhdistuu, lika puskee esiin syvemmältä ajan kanssa, Kamuxin myyntipäällikkö Ilari Kiviniemi sanoo.

Kangaspenkeille voi käyttää esimerkiksi viltin ohella suojaavaa pinnoitetta, joka estää vaikeasti puhdistettavien nesteiden, kuten maidon ja sokeripitoisten juomien imeytymisen kankaaseen.

– Näin mahdollista bakteerikasvua, hometta tai hajuhaittoja ei pääse niin helposti syntymään, myyntipäällikkö Eero Kantoluoto vinkkaa.

Nahkapenkeissä lika tai kura voi vaurioittaa pintaa aiheuttamalla pintanaarmuja. Nahka saattaa myös kovettua ajan saatossa, jolloin se rupeaa kulumaan ja halkeilemaan.

– Nahan oman ph-arvon säilyttäminen on tärkeää, ja siksi olisi syytä käyttää laadukkaita nahanhoitoaineita, jotka eivät tuki nahan alkuperäisiä hengittäviä huokosia, Kantoluoto sanoo.

– Autojen penkit ovat vähän kuin ihmisten vaatteet eli niitä kannattaa huoltaa säännöllisesti. Korjaaminen on varsin kallista, ja siksi hyvä huolto tulee halvemmaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?