Uutuusautolle annettu lupaus: Kulkee 54 litran tankillisella ja sähköistetyllä voimansiirrolla jopa 1 000 km - Autot - Ilta-Sanomat

Uutuusautolle annettu lupaus: Kulkee 54 litran tankillisella ja sähköistetyllä voimansiirrolla jopa 1 000 km

Ford on laajentanut Kuga-mallistonsa sähköistettyjen versioiden valikoimaa täyshybridillä. Valmistajan mukaan uuden sukupolven Ford Kuga mahdollistaa jopa tuhannen kilometrin ajomatkan.

Kuga-mallisto kasvaa. Täyshybridin varustetasot ovat Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X ja Vignale.­

24.11.2020 8:50

Ford kutsuu uutuuttaan itselataavaksi täyshybridiksi. Se täydentää Kuga-mallistoa, johon jo entuudestaan kuuluvat ladattava hybridi ja EcoBlue Hybrid kevythybridi (joka ei tosin ole Suomen myyntimallistossa) sekä perinteiset bensiini- ja dieselmallit.

Täyshybridin 1,1 kWh:n akku latautuu automaattisesti 2,5-litraisen Atkinson-kiertoisen bensiinimoottorin avulla käyttäen hyödyksi jarrutusenergiaa tyhjäkäynnillä rullatessa tai jarrutettaessa.

Kyseessä on samalla ensimmäinen Kuga-malli, jossa sähköistetty voimansiirto on mahdollista yhdistää Fordin nelivetojärjestelmään. Sekä etu- että nelivetomallit ovat 190-hevosvoimaisia.

Uutuus-Kugaan saa muun muassa aktiivisen vakionopeudensäätimen, risteysavustimen, aktiivisen pysäköintiavustimen ja kaistapitoavustimen.­

Polttoaineenkulutukseksi Ford ilmoittaa 5,4 l/100 km ja CO2 -päästöt alkaen 125 g/km (WLTP). Polttoainetankkiin mahtuu 54 litraa bensiiniä. Kuga Hybrid -täyshybridin sähköinen kokonaistoimintamatka on valmistajan mukaan yli 30 prosenttia suurempi kuin pistokkeella ladattavalla hybridillä, jolla voi ajaa sähköllä enimmillään 56 kilometriä (WLTP).

Kuga Hybrid -täyshybridi (HEV) hinta ilman toimituskuluja on Suomessa alkaen 38 121 euroa. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkuvuodesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?