Katkeaako Mannerheimintie lauantaina? ”Kuritukseen kyllästyneet” autoilijat aikovat kuljettaa eduskuntaan tuhansien nimien adressin

Torviprotesti 2.0 -nimistä tapahtumaa piti alkujaan tukea myös Oulussa järjestettävällä tukimielenosoituksella. Siltä osin hanke kuitenkin vaikuttaa nyt lässähtävän.

Helsingissä järjestettävässä mielenosoituksessa vaaditaan muun muassa polttoaineverojen korotusten jäädyttämistä niin pitkäksi aikaa, ”että korotukset ovat samalla tasolla kuluttajahintaindeksin kanssa 1.1.2011 tasosta laskettuna”.

23.11.2020 11:35

Eduskuntatalon eteen on luvassa jo toisen kerran sitten 1990-luvun autoilijoiden torvensoittokuoro, kun Torviprotesti 2.0 -niminen mielenosoitus ajaa ensi lauantaina luovuttamaan ”autoilijoiden kurittamista” vastustavan adressinsa eduskunnalle.

Tällä hetkellä kyseiseen adressiin on saatu kerättyä hieman yli 4 100 nimeä.

Adressin allekirjoittajat vastustavat polttoaineverojen nostoa, mutta itse mielenosoituksessa vastustetaan myös muun muassa kilometriveroa, tietulleja sekä ruuhkamaksuja.

”Autoilijoiden verokuritus on mennyt liian pitkälle. Lauantaina 28.11.2020 lähdetään joukolla soittamaan ajoneuvojen torvia Helsinkiin eduskuntatalon ympäristöön, sillä autoilijoiden kuritus on saatava loppumaan”, mielenosoituskutsussa sanotaan.

Alkujaan Helsingin torvimielenosoitukselle ja adressinluovutukselle piti järjestää samanaikainen tukimielenosoitus myös Oulussa, mutta IS:n jututtamien puuhamiesten mukaan Oulun mielenilmausta ei osallistujien puutteen vuoksi todennäköisesti järjestetä.

Helsingissä mielenosoitus häirinnee kuitenkin liikennettä lauantai-iltapäivästä alkaen, sillä siihen osallistujia on ilmoittautunut jo pitkälti yli sata.

Autoletkan mielenosoitusreitti suunnitellaan järjestäjien mukaan niin, että torvensoitto eduskuntatalon kohdalla soi taukoamatta koko mielenosoituksen keston ajan.

Mielenosoituksen päätteeksi saattaa luvassa olla myös toisenlainenkin liikennehäiriö, sillä osallistujien autot aiotaan mielenosoitusohjeen mukaan ”ajaa tiiviissä nipussa parkkiin Mannerheimintielle soittamaan torvia”, samaan aikaan kun adressi luovutetaan päättäjille.

Mielenosoittajien nimilistaa on luvannut tulla vastaanottamaan ainakin perussuomalaisten johto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?