Poliisi on aloittanut sunnuntaihin jatkuvan tehovalvonnan – näin partioiden resurssit suunnataan - Autot - Ilta-Sanomat

Poliisi on aloittanut sunnuntaihin jatkuvan tehovalvonnan – näin partioiden resurssit suunnataan

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä marraskuun kahtena viikonloppuna 20.–22. ja 27.–29.11.

Vaikka perinteiset pikkujoulut on monin paikoin peruttu, on perinteinen pikkujoulukauden rattijuopumusvalvonta yhä voimissaan. Tällä kertaa poliisi painottaa kyseisessä valvonnassa muun muassa aamuaikoja ja ajoon lähtemisen estämistä.­

20.11. 18:17

Valvontajakson aikana poliisi aikoo järjestää puhallusratsioita etenkin illalla ja yöllä.

Erityisesti huomautetaan, että kuljettajien ajokuntoa aiotaan tarkastaa normaalia herkemmällä intensiteetillä esimerkiksi viikonlopun aamuliikenteessä.

– Koska viime vuosina juuri marraskuu on ollut vakavissa rattijuopumusonnettomuuksissa vuoden synkimpiä kuukausia, on tehostettua valvontaa tarpeen kohdentaa juuri tähän ajankohtaan ja erityisesti viikonloppuihin, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Ajaste perustelee tiedotteessa.

Rattijuopumusvalvonnan ohella poliisi valvoo myös yleistä järjestystä ja turvallisuutta etenkin häiriö- ja riskipaikoissa.

– Näkyvä valvonta keskustoissa ja taajamissa ennaltaestää järjestyshäiriöitä ja estää myös päihtyneenä ajoon lähtemistä.

Rattijuopumusonnettomuuksissa on tänä vuonna tammi-elokuun aikana kuollut tai loukkaantunut yhteensä 384 ihmistä. Määrä on 8,5 prosenttia suurempi kuin edellisenä vuonna vastaavana aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?