Suomen suurimman autorahoittajan tilastoissa selvä suunnanmuutos – ”10-50 prosentin lukemissa” - Autot - Ilta-Sanomat

Suomen suurimman autorahoittajan tilastoissa selvä suunnanmuutos – ”10-50 prosentin lukemissa”

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen suosio näkyy jo selvästi myös suomalaiskuluttajien tekemissä autorahoitussopimuksissa.

Tällä hetkellä Suomessa on liikenteessä noin 40 000 ladattavaa henkilöautoa. Ladattavien osuus autokannasta on myös selvässä kasvussa, vaikka perinteisten käyttövoimien osuus onkin yhä huomattavan suuri.

11.11.2020 11:17

Ladattavien autojen osuus kaikista rahoitussopimuksista edustaa nyt jo 29,5 prosenttia, kertoo autorahoitusyhtiö Santander.

Tästä rahoitettujen täyssähköautojen osuus on noin neljä (4,1 %) ja hybridiautojen reilut 25 prosenttia (25,3 %).

Luvat eivät varsinaisesti ole ihmeitä, sillä Santanderin mukaan ladattavien autojen osuus Suomen myynnistä pyörii massavalmistajillakin nyt jo 10-50 prosentin lukemissa ja autorahoituksella on aina selvä yhteys myös sillä ostettavaan tuotteeseen.

Muutos viime vuoteen on lyhyesti todettuna joka tapauksessa varsin merkittävä, sillä vielä viime vuonna suurimmassa osassa autoliikkeitä latausautojen osuus uusien autojen myynnistä oli Santanderin mukaan vielä alle 10 prosenttia.

Tällä hetkellä uusien autojen osuus kaikista Santanderin autorahoitussopimuksista on noin neljännes. Loput sopimuksista koskee käytettyjä autoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?