Ladattavia autoja ensirekisteröity tänä vuonna enemmän kuin dieseleitä – haluaako kohta kukaan manuaalivaihteistoa? - Autot - Ilta-Sanomat

Ladattavia autoja ensirekisteröity tänä vuonna enemmän kuin dieseleitä – haluaako kohta kukaan manuaali­vaihteistoa?

Fossiilittoman liikenteen työryhmän esittämän tavoitteen toteutuminen 700 000 sähköautosta vuoteen 2030 mennessä on lähestynyt yhden, joskin hyvin pienen askeleen verran.

Autoalan tiedotuskeskuksen tänään julkaisemien tietojen perusteella henkilöautojen käyttövoimien monipuolistuminen ja teknologian kehitys näkyvät uusien autojen hankinnoissa.

2.11.2020 15:30

Tänä vuonna ensirekisteröidyistä autoista hieman alle puolet on ollut bensiiniautoja ja noin 14 prosenttia dieselillä käyviä. Dieselin suosion ollessa edelleen laskusuunnassa ladattavien autojen osuus on noussut 17 prosenttiin. Lokakuussa ladattavien autojen osuus tosin tasaantui hieman edellisiin kuukausiin nähden.

Hybridiautojen, joita ei ladata ulkoisesta verkosta, osuus on noin 19 prosenttia. Kaasuautojen osuus on tänä vuonna ollut noin kaksi prosenttia ensirekisteröinneistä.

Ensirekisteröidyistä autoista noin 62 prosenttia on hankittu kotitalouksiin. Loput ovat yritysten hankkimia. Ladattavia hybridejä ja dieselautoja hankitaan yleisimmin yritysautoina.

Automaattivaihteistot ovat yhä yleisempiä ensirekisteröinneissä. Tänä vuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista enää noin viidenneksessä on manuaalivaihteisto. Automaattivaihteistojen osuus on kasvanut tasaisesti viime vuosien aikana. Vielä vuonna 2015 lähes puolet uusista autoista myytiin manuaalivaihteisena.

Noin viidennes uutena ensirekisteröidyistä autoista on tänä vuonna ollut nelivetoisia. Nelivetoisten autojen osuus kasvoi hieman viime vuosikymmenellä. Kasvu on pysähtynyt noin viidenneksen osuuteen vuonna 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?