Kasvonsa peittäneet maskikuskit välttyneet ylinopeussakoilta – Komisario Ylelle: Poliisilla muitakin tunnistamiskeinoja - Autot - Ilta-Sanomat

Kasvonsa peittäneet maskikuskit välttyneet ylinopeus­sakoilta – Komisario Ylelle: Poliisilla muitakin tunnistamis­keinoja

Koronaepidemiaa vastaan maskeilla suojautuvat ovat välttyneet ylinopeussakoilta, koska kameratolppien nappaamista kuvista ei ole pystytty tunnistamaan kuljettajaa.

Rekisterikilpi johtaa jäljille, mutta tunnistamiseen tarvitaan myös kuva, josta kuljettaja voidaan tarvittaessa tunnistaa.

21.10.2020 9:56

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo, etteivät uudetkaan, aiempaa parempitasoisia kuvia ottavat uudet nopeusvalvontakamerat takaa sataprosenttista toimintatapaa.

Poliisin mukaan maskisuosituksen aikana tunnistamiskelvottomia tapauksia on ollut muutaman prosentin verran.

– Jos esimerkiksi puhelimeen puhuvalla kuljettajalla on maski päässä, niin se tapaus on loppuun käsitelty. Se tapaus menee poistoon, kertoo Pasterstein Yleisradion uutisessa.

Lähes silmien tasolle nousevan maskin vuoksi tunnistettavaa aluetta jää vähän. Tunnistuksen poliisi voi toki tehdä vaikka käsitatuoinnista tai arvista, jolloin liikennevirhemaksu voidaan varmuudella lähettää oikeaan osoitteeseen.

– Yksin autoilevan kohdalla toki voi ihmetellä, että keneltä kuljettaja suojautuu, mutta voihan se olla, että hän on laittanut maskin jo kotonaan mennessään vaikkapa kauppaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?