MT: Näin paljon keskivertoautoilija maksaisi, jos paikannus ja km-vero tulisivat käyttöön - Autot - Ilta-Sanomat

MT: Näin paljon keskivertoautoilija maksaisi, jos paikannus ja km-vero tulisivat käyttöön

Autoja verotettaisiin 8 senttiä kilometriltä, jos liikenteen verotus perustuisi satelliittipaikannukseen ja kilometriveroon.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen ehdotti, että polttoaineen verotukseen perustuvasta verojärjestelmästä luovutaan ja siirrytään paikannukseen perustuvaan verotukseen.­

15.10.2020 9:06

Autotuojat ja -teollisuus ry:n laskelmien mukaan keskimääräiseksi kilometriveroksi henkilöautoille tulisi alle 10 senttiä kilometriltä, ehkä 8 senttiä, jos kaikki muut verot korvataan kilometriverolla, Maaseudun Tulevaisuus kertoo.

Keskimääräisellä 16 500 kilometrin vuotuisella ajokertymällä autoilija maksaisi veroa 1 300 euroa vuodessa.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) ehdotti viime viikonloppuna ajoneuvojen paikannukseen perustuvaa kilometriverotusta, joka korvaisi polttoaineveron. Autoala pitää käyttöön perustuvaa verotusta järkevimpänä tapana verottaa autoilijoita, mutta se ei pelkästään riitä.

– Ensimmäiseksi pitäisi poistaa uusista autoista maksettava autovero, jotta saadaan autokanta uusiutumaan. Myöhemmin voidaan korvata ajoneuvovero ja polttoainevero kilometriverolla, Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio sanoo lehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?