Keskustan varapuheenjohtaja ottaa kantaa bensan ja dieselin jopa 40 sentin hinnankorotukseen: ”Ei tulla hyväksymään” - Autot - Ilta-Sanomat

Keskustan varapuheenjohtaja ottaa kantaa bensan ja dieselin jopa 40 sentin hinnankorotukseen: ”Ei tulla hyväksymään”

Käytännössä kyse on niin sanotusta liikenteen päästökaupasta, joka korottaisi fossiilisen polttoaineen hintaa vuosikymmenen lopulla 34–40 senttiä litralta ja bioperäisten polttoaineiden hintaa 10–20 senttiä litralta.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen.­

6.10.2020 16:15

Tänään julkistettujen niin sanottuun fossiilittoman liikenteen tiekarttaan liittyvien arvioiden mukaan bensiinin ja dieselin pumppuhintaa pitäisi päästövähennysten vuoksi nostaa jopa 1,90–2,10 euroon litralta.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksessa eräänlaisessa vaa’ankieliasemassa olevan keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen ottaa asiaan jo nyt tiukan kannan:

”Saahan tällaista ehdottaa, mutta ei tulla hyväksymään”, Honkonen kirjoittaa Twitterissä.

Liikenne- ja viestintäministeriön julkaiseman materiaalin mukaan hallituksen massiivisia liikennepäästövähennystavoitteita on kuitenkin ”mahdotonta saavuttaa ilman fossiilisten polttoaineiden hinnoittelun muuttamista”.

Marinin hallitus on tekemässä fossiilittomaan liikenteeseen vievästä suunnitelmasta näillä näkymin periaatepäätöksen vielä tämän vuoden joulukuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?