Uudella automerkillä ei ole vielä maahantuojaa Suomessa – Petrin ratkaisu: 70 000 euron heräteostos Saksasta - Autot - Ilta-Sanomat

Uudella automerkillä ei ole vielä maahantuojaa Suomessa – Petrin ratkaisu: 70 000 euron heräteostos Saksasta

Polestar on kiinnostava automerkki, mutta sellaisen haluavan pitää asioida ulkomaisten autokauppojen kanssa.

Volvo-taustainen Polestar 2 on täyssähköauto, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on 470 kilometriä.

3.10.2020 7:02

Kiinassa valmistettava Polestar kuuluu niiden automerkkien joukkoon, joilla ei ole virallista maahantuojaa Suomessa. Yhtiön Euroopan-tiedotuksesta vastaava Brent Ellis kertoi Ilta-Sanomille, että merkin markkina-aluetta laajennetaan, mutta tässä vaiheessa on liian varhaista kertoa yksityiskohdista.

Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt sanoi, että kiinnostus Polestaria kohtaan on suuri. Myynnin aloituksen aikataulusta ei kuitenkaan ole päätöksiä. Uuden automerkin tuonti tarkoittaa aina suuria investointeja, ja Polestar vaatii standardiensa mukaisen myymälän, jollainen on hiljattain avattu esimerkiksi Osloon.

Toistaiseksi ainoa tapa hankkia Polestar on tuoda sellainen itse maahan. Lempäälässä kymmenen vuotta käytettyjä autoja myyneen Novoset Oy:n perustajalla Petri Maunukselalla on pitkä Volvo-historia. Hän löysi Polestar 2:n Saksasta.

Maunuksela myöntää, että Polestar 2:n hankinta oli heräteostos. Muuan saksalainen Renault-kauppias oli hankkinut kuusi Polestar 2:ta. Auto maksoi lisävarusteineen ja liikevaihtoveroineen Saksassa lähes 70 000 euroa, eikä tinkiminen ollut mahdollista. Suomessa päälle tulee vielä parintuhannen euron autovero.

Yllättäen Novoset tekee yhteistyötä Volvon paikallisen merkkiliikkeen kanssa. Maunuksela tarjoaa sähkömoottorista XC40 P8:aa harkitseville mahdollisuuden kokeilla Polestar 2:ta, jossa on sama tekniikka, kunnes Volvo-myyjä saa esittelyauton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?