Torviprotesti saa jatkoa – uusia ”autoilijoiden kuritusta” vastustavia tapahtumia valmisteilla Ouluun ja Helsinkiin

Eduskuntataloa viime keskiviikkona kiertäneelle tööttäilyletkalle puuhataan jo jatkoa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ja valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 3. syyskuuta 2020.

7.9.2020 14:02

”Antaa noiden elää siinä uskossa, että homma oli ohi tuolla meidän ensimmäisellä siististi hoidetulla ohiajolla torvisoittoineen. Tulevat erehtymään pahemman kerran.”

Näin kirjoittaa nyt kaikenlaisia autoilun kustannusten poliittisia korotuksia vastustavan ”Stop! Autoilijoiden kuritukselle!” -nimisen liikkeen perustajiin kuuluva rovaniemeläinen Tomi Piminäinen.

Kirjoituksellaan Piminäinen viittaa Eduskuntatalon ympärillä viime keskiviikkona nähtyyn ja kuultuun niin sanottuun torviprotestiin, jossa yhteensä vajaat satakunta ajoneuvoa kävi paikalla tööttäilemässä muun muassa polttoaineverojen korotusta sekä hallituksen kilometrivero- ja ruuhkamaksusuunnitelmia vastaan.

Torviprotestin alullepanijoiden mukaan tapahtuma ei kuitenkaan jää lajissaan ainoaksi, sillä tapa, jolla aihetta eduskunnan kyselytunnilla käsiteltiin, ei tyydytä.

– Pääministerimme (SDP:n Sanna Marin) ohitti polttoaineverotukseen liittyvät kysymykset täysin, eikä edes vastannut niihin. Valtiovarainministeri (Matti) Vanhanen keskustasta taas höpötti mm. normaalista indeksikorotuksesta vedoten, että niinhän ne aiemmatkin hallitukset on polttoaineveroja korottaneet. Polttoaineveronkorotusta myös vähäteltiin merkityksettömäksi yksittäiseksi tekijäksi sekä Vanhasen että vihreiden Mari Holopaisen toimesta, Piminäinen kertoo mielenosoituspäivän kyselytunnin annista.

Torviprotesteille onkin Piminäisen mukaan luvassa jatkoa sekä Helsingissä että uutuutena myös Oulussa, joissa protestoivien autoilijoiden on tarkoitus osoittaa mieltään yhtä aikaa marraskuun 28. päivänä kello 16.00-17.30 välisenä aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?