Pyöräilijöille tulossa kokonaan uusi 750 euron vuotuinen verotuki - Autot - Ilta-Sanomat

Pyöräilijöille tulossa kokonaan uusi 750 euron vuotuinen verotuki

Työsuhdepyörä on työantajan työntekijälle tarjoama etu, joka on verrattavissa työsuhdeautoon. Nyt kyseisestä edusta on tulossa osin myös verovapaa.

Työsuhdepyöräksi voi verovapausrajan osalta valita millaisen pyörämallin tahansa.­

19.8.2020 6:48

Vuositasolla 750 euroon saakka verottoman työsuhdepyörän voi jatkossa hankkia jokainen työntekijä, jonka työnantaja sallii kyseisen edun hyödyntämisen.

Työsuhdepyöräksi voi myös hankkia tätä kalliimmankin pyörän, jolloin mainitun summan ylittävä osuus lasketaan veronalaiseksi tuloksi.

Käytännössä työsuhdepyörä on joka tapauksessa polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja, mutta pyörä on tarkoitettu yksittäisen työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön.

Työsuhdepyöräksi voi valita mieleisensä pyörän varusteineen, ellei työnantaja muuta määrää. Pyörän saa myös viedä kotiin, eli sitä voi käyttää niin työmatkalla kuin vapaa-ajallakin.

Uuden verohankkeen taustalta löytyy Sanna Marinin (sd) hallituksen tavoite, jonka mukaan kävelyä ja pyöräilyä lisätään vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttia.

Myös työsuhdepyöräetu on yhtenä yksityiskohtana mukana, kun hallitus kokoontuu budjettiriiheksi kutsuttuihin budjettineuvotteluihin maanantaina ja tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?