Pyöräliitto pettyi työsuhdepyörille luvassa olevaan 750 euron tuloverovapauteen – ”tulisi olla 1500 euroa vuodessa” - Autot - Ilta-Sanomat

Pyöräliitto pettyi työsuhdepyörille luvassa olevaan 750 euron tuloverovapauteen – ”tulisi olla 1500 euroa vuodessa”

Pyöräliiton mielestä työsuhdepyörille luvassa oleva verovapaus on erinomainen asia. Eduksi esitetty vuosisumma on kuitenkin liiton mukaan aivan liian pieni.

Jos työsuhdepolkupyörän verovapaus olisi ehdotetun 750 euron sijasta 1500 euroa, pyörän verotuksellinen houkuttelevuus kasvaisi. Samalla nousisi todennäköisesti myös kalliimpien ja laadukkaampien pyörien myynti.­

14.8. 10:54

Valtionvarainministeriön budjettiehdotuksessa vuodelle 2021 esitetään työsuhdepyörille kaikkiaan 750 euroon vuotuista tuloverovapautta. Pyörien verovapausmalli olisi toteutuessaan kokonaan uusi, sillä tähän saakka työsuhdepyörä on ollut työntekijälle kokonaan veronalaista tuloa.

Pyöräliitto pitää uutta verovapauskirjausta sinänsä erinomaisena, mutta veroedun määrän tulisi liiton mielestä olla kuitenkin tuplat, eli 1500 euroa vuodessa. Tällöin kahden vuoden leasingsopimuksella voisi hankkia 3000 euron arvoisen pyöräpaketin tuloverottomasti.

– Työsuhdepyörien leasingsopimukset ovat yleensä kestoltaan kaksi tai kolme vuotta ja sisältävät pyörän lisäksi huollot, varaosat, varkausvakuutukset ja pyörään kuuluvat varusteet. (Esitetty) 750 euron tuloverovapaus tarkoittaisi käytännössä 1500 tai 2250 euron kokonaispakettia. Tähän hintaan ei vielä saa laadukasta sähköpyörää varusteineen ja huoltoineen työmatkan taittamiseen, sanoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen liiton lähettämässä tiedotteessa.

Työsuhdepyörä on määritelmällisesti polkupyörä, jonka hankinnasta vastaa työnantaja. Työsuhdepyörä on tarkoitettu yksittäisen työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön sekä työ- että vapaa-ajalla.

Pyöräliiton mukaan työsuhdepyörän tyypillinen leasing-sopimuskausi on 24 kuukautta ja sopimuksen päättyessä valtaosa työntekijöistä lunastaa pyörän omaksi.

Valtiovarainministeriön laatiman budjettiehdotuksen käsittely jatkuu maanantaina, jolloin hallitus kokoontuu budjettiriiheksi kutsuttuihin budjettineuvotteluihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?