Autoilun verotukseen tulossa ainakin joitain muutoksia – poliittiset neuvottelut käyntiin maanantaina - Autot - Ilta-Sanomat

Autoilun verotukseen tulossa ainakin joitain muutoksia – poliittiset neuvottelut käyntiin maanantaina

Valtiovarainministeriön (VM) budjettiehdotuksesta vuodelle 2021 löytyy lukuisia autoilua ja liikennettä koskevia merkintöjä.

Valtion budjetti on perinteisesti julkaistu keltaisena kirjana. Nykyaikana se löytyy luonnollisesti myös verkosta, niin ikään keltavärein koristeltuna.­

14.8. 7:02

Valtion budjettiehdotuksessa vuodelle 2021 uudistetaan liikenteen työsuhde-etuja niin sanottua kestävää kehitystä suosivaksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työsuhdekäytössä olevien sähköautojen verotusarvoja ollaan alentamassa.

Samalla myös sähköautojen latausetu tullaan todennäköisesti vapauttamaan verosta, mutta vain määräaikaisesti.

Uutena etuna myös työsuhdematkalippu olisi jatkossa verovapaata 3 400 euroon asti, minkä ohella myös työsuhdepolkupyöräetua ollaan säätämässä verovapaaksi enintään 750 euron edestä per vuosi.

Lisäksi joukkoliikenteen osuus työsuhde-etuna tarjottavasta liikkumispalvelupaketista on tarkoitus rinnastaa jatkossa verovapaaseen työsuhdematkalippuun.

Liikennealalla merkittävää on myös budjetin kirjaus jossa vuoden 2021 talousarvioon esitetään 25 miljoonan euron lisäystä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämiseen.

Sähköautojen hankintaan ja henkilöautojen konversiotukeen eli vanhojen bensiini- ja dieselautojen muuttamiseen kaasu- ja etanolikäyttöisiksi esitetään ennakoidusti yhteensä kuuden miljoonan euron määrärahaa.

Valtiovarainministeriön laatiman budjettiehdotuksen käsittely jatkuu maanantaina, jolloin hallitus kokoontuu budjettiriiheksi kutsuttuihin budjettineuvotteluihin. Kyseisessä käsittelyssä budjetti voi siis vielä muuttua isostikin.

Lopullisesti valtion ensi vuoden budjetti on tarkoitus hyväksyä lokakuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?