Helsingistä esitetään poistettavaksi 900 ilmaista pysäköintipaikkaa

Aiheesta tehdyn valtuustoaloitteen mukaan kantakaupungin ilmaiset pysäköintimahdollisuudet haittaavat muun muassa tasa-arvon toteutumista.

Kuvassa Sörnäisten rantatietä, jonka varrelta on perinteisesti löytynyt ilmaisia pitkäaikaispysäköintimahdollisuuksia.

12.8.2020 11:55

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Otto Meren alulle panemassa valtuustoaloitteessa vaaditaan, että loputkin Helsingin kantakaupungin ilmaiset pitkäaikaiset (ns. 24h) sekä kokonaan aikarajoittamattomat pysäköintipaikat muutetaan maksullisiksi.

Suurin osa kyseisistä paikoista sijaitsee Vallilan teollisuusalueella, Sörnäisten rantatiellä, Lautatarhankadulla sekä Lääkärinkadulla.

Yhteensä poistettavaksi vaadittuja maksuttomia pidempiaikaisia parkkipaikkoja on näillä sekä muilla kantakaupungin alueilla noin 900 kappaletta.

Aloitteen allekirjoittajien mukaan maksullisuus on tarpeen pysäköintimaksuista saatavien tulojen nostamiseksi sekä pysäköintialueiden tasavertaisen kohtelun ja kestävien liikennemuotojen käytön lisäämiseksi.

”Kilpailu maksuttomista pysäköintipaikoista on kova, sillä maksuttoman paikan saaminen maksullisen sijaan voi säästää useita kymmeniä euroja päivässä. Ei ole kuitenkaan perusteltua, että osa keskustan paikoista on maksullisia ja osa maksuttomia”, aloitteessa perustellaan.

Valtuustoaloite on kuntalain mukainen on valtuutetun tekemä aloite, joka esitetään allekirjoittamisten jälkeen kaupungin- tai kunnanvaltuuston kokouksessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?