Tässä ovat vihreiden liikennevaatimukset sanasta sanaan – autoilijoilta perittävät lisämaksut kävelyyn ja pyöräilyyn - Autot - Ilta-Sanomat

Tässä ovat vihreiden liikennevaatimukset sanasta sanaan – autoilijoilta perittävät lisämaksut kävelyyn ja pyöräilyyn

Vihreät aikoo vaatia syksyn budjettiriihessä ruuhkamaksun nimellä kulkevan kilometriveroluonteisen lisämaksuhankkeen etenemistä.

Kuvassa vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo.

11.8.2020 8:47

Vihreiden maanantaina julkistaman linjauksen mukaan liikenteen päästöjen vähentäminen on välttämätöntä hiilineutraalin hyvinvointivaltion saavuttamiseksi.

Tästä johtuen vihreät vaatii syksyn budjettiriihessä läpi ennen muuta niin sanottuja ruuhkamaksuja, jotka eivät mielenkiintoisesti kulje enää papereissa kokeiluna vaan ainoastaan maksuina.

Lisäksi vihreät haluaa verorahaa erilaisiin latausasema- ja kaasutankkausmahdollisuuksiin.

Seuraavassa sanasta sanaan Vihreän hallitusryhmän kokouksessa 10.8.2020 hyväksytyt liikennelinjaukset:

”Budjettiriihen yhteydessä on linjattava ruuhkamaksuja koskevan lainsäädännön valmistelusta siten, että se valmistuu ensi vuoden kehysriiheen mennessä. Valmistelu on toteutettava yhteistyössä kuntien kanssa siten, että varmistetaan ruuhkista perittävien maksujen kohdentuminen joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn kehittämiseen ja esimerkiksi sähköpyörätukiin.”

”Budjetin yhteydessä on päätettävä sähkölatausinfran vauhdittamisesta ja liikennebiokaasun edistämisestä niin tankkausinfraa kuin tuotantolaitoksia tukemalla. Jalostamalla eläinlantaa liikennebiokaasuksi vähennetään samalla vesistöjä pilaavia ravinnepäästöjä ja saadaan ravinteet hyötykäyttöön lannoitteeksi. Erityisesti Lounais-Suomen ja Pohjanmaan tiheiden eläintuotantoalueiden suurten lantakeskittymien jalostaminen biokaasuksi on merkittävä Itämeren suojelun kannalta.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?