Polttoaineen hinta lähenee hurjimmillaan jopa kahta euroa – bensa Inarissa huimat 1,91 e/litra - Autot - Ilta-Sanomat

Polttoaineen hinta lähenee hurjimmillaan jopa kahta euroa – bensa Inarissa huimat 1,91 e/litra

Ensi viikolla voimaan astuvat polttoaineveron korotukset saattavat tuottaa äärimmillään jopa kahden euron rajan rikkovia litrahintoja.

Polttoaine on Lapissa perinteisesti kallista, mutta kahden euron haamuraja ei ole vielä rikkoutunut.

24.7.2020 7:00

Miltäpä kuulostaisi 1,89 euroa litrasta 95E10:tä tai dieseliä hintaan 1,77 euroa per litra? Tai litra korkeaoktaanista 98E:tä tasarahalla 1,91 euroa?

Kyseiset hinnat ovat täyttä totta ja samalla tämän hetken ennätyksiä Suomesta, Nesteen Futura -myyntipisteeltä Inarin Kaamasesta.

Kovin kaukana ei siis ole raja, jolloin luonnonkauniin Kaamasen erämaakylän ysikasi voisi rikkoa jopa kahden euron rajan, kunhan vain hallituksen syksyllä päättämät polttoaineveron korotukset ensin astuvat 1.8.2020 alkaen voimaan.

Halvempaakin bensaa ja dieseliä kuitenkin Suomesta vielä löytyy.

Polttoaine.net -sivuston mukaan edullisinta on nimittäin nyt ysivitosen osalta Tervolan Teboil Expressillä (noin 1,30 euroa/litra) ja dieselkuskeille puolestaan Lahden Kärkkäisellä (noin 1,12 euroa/litra).

Traficomin tekemän kyselytutkimuksen mukaan polttoaineen tulisi maksaa vähintään 2,26 euroa litralta, jotta suomalaiset alkaisivat todenteolla vähentää yksityisautoiluaan hallituksen ilmastotavoitteiden mukaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?