Poliisi ottanut käyttöön ensimmäiset uudet valvonta-Ninjat – TM: Kulkevat kolmeasataa, eikä voimaa voi ”sanoin kuvailla” - Autot - Ilta-Sanomat

Poliisi ottanut käyttöön ensimmäiset uudet valvonta-Ninjat – TM: Kulkevat kolmeasataa, eikä voimaa voi ”sanoin kuvailla”

Poliisin upouudet valvontamoottoripyörät ovat mallia Kawasaki Ninja H2.

Moottoripyöräpoliisien uusi kalusto on kovatasoista, mutta vielä kovempia luita ovat perinteisesti itse moottoripyöräpoliisit. Sen takaa muun muassa kovatasoinen koulutusseula sekä säännöllinen vaativa harjoittelu. Kuva vuodelta 2018.

23.7.2020 9:25

Suomessa on kaikkiaan 165 moottoripyöräpoliisia ja 80 poliisimoottoripyörää, joista 65 kappaletta on tunnuksellisia. Uusinta kalustoa poliisin moottoripyöräarsenaalissa edustaa nyt Kawasaki Ninja H2, joista ensimmäiset ovat jo käytössä.

Mutta minkälainen poliisin uusi kaksisataahevosvoimainen ja työvarusteissa sekä kuljettaja päällä vajaat 400 kilogrammaa painava valvonta-Ninja oikein on?

No ainakin erittäin suorituskykyinen, kertoo poliisiversion ominaisuuksiin perusteellisesti tutustunut sekä myös vastaavan siviilimallin tuoreimmassa numerossaan ajanut Tekniikan Maailma -lehti:

”Voimaa ei voi sanoin kuvailla. Edes kokeneen motoristin ei kannata kääntää kaasua pohjaan ilman vetoluistonestoa ja tai keulimista rajoittavia järjestelmiä. Tehoa tulee niin paljon”, TM kuvailee ja kertoo Ninja H2:n huippunopeuden olevan viranomaiskäytössä tasan 300 kilometriä tunnissa.

Poliisi käyttää TM:n mukaan uusia Ninjojaan aina suurimmalla tehoasetuksella, mutta vetoluistonestojärjestelmässä on turvallisuussyistä asetettuna elektroninen rajoitus.

Tältä Kawasaki Ninja H2 näyttää ilman poliisin tunnuksia ja valvontalaitteita – joista useimmat on tosin onnistuttu piilottamaan lopullisessa poliisiversiossa erittäin pitkälti näkymättömiin.

Kansalaisten menoa valvovista laitteistoista lehti toteaa, että Suomen poliisin uusissa Kawasaki Ninja H2 -moottoripyörissä on muun muassa kolme poliisin omiin järjestelmiin jatkuvasti niin sanottua live-kuvaa lähettävää pienoiskameraa sekä myös neljäs, pelkästään rekisterikilpiä lukeva kameralinssi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?