Suomalaiset panivat auto­merkit järjestykseen: Arvostetuimmat, halvimmat, nyky­aikaisimmat...

Mielikuvat automerkeistä istuvat lujassa.

Volvo on tutkimustulosten perusteella turvallisuuden perikuva.

16.7.2020 9:39

Käytettyjen autojen kauppaketju Kamux päätti selvittää, ovatko perinteiset mielikuvat yhä tätä päivää. Yrityksen teettämässä kyselytutkimuksessa vastaajia pyydettiin yhdistämään tiettyjä automerkkejä valikoituihin adjektiiveihin.

Suomalaiset autokaupoilla -tutkimuksen tulokset eivät yllätä: mielikuvat tuntuvat siirtyvän sukupolvelta toiselle.

Toyota, Volvo ja Mercedes-Benz osoittautuivat kyselyssä luotettavimmiksi ja turvallisimmiksi. Turvallisuusmielikuvissa Volvo (38 prosenttia) on vastaajien mukaan selvästi ykkönen. Myös perheautona Volvo sai eniten kannatusta.

Mercedes-Benziä arvostetaan Suomessa.

Saksalaisia merkkejä pidetään sekä hinnaltaan arvokkaina että myös arvostetuimpina. Mercedes-Benz (35 prosenttia) erottuu etenkin arvostuksessa. Selvästi perässä tulevat BMW ja Audi.

Tyylikkäimmiksi arvioitiin Audi, BMW ja Jaguar.

Kun vastaajilta kysyttiin edullista merkkiä, ensisijaisesti halpuus yhdistettiin Daciaan (32 prosenttia) ennen Kiaa ja Fiatia.

Sähköauto on monen mielestä yhtä kuin Tesla.

Tesla on vähäpäästöisyyden ja nykyaikaisuuden edelläkävijä vastaajien mielestä. Peräti 42 prosenttia vastaajista liittää mielikuvissaan vähäpäästöisyyden ensisijaisesti Teslaan ja neljännes kokee sen moderneimmaksi automerkiksi.

Suomalaiset autokaupoilla -tutkimus toteutettiin Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 28.1.–2.2.2020. Kohderyhmänä olivat 18–70-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat ajokortin, joiden taloudessa on auto ja jotka vastaavat autohankinnoista. Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1 009 vastaajaa. Otanta on kansallisesti edustava otos sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?