Nainen ajoi mahdotonta vauhtia tutkaan – 863,60 euron sakkolapun syyksi kirjattiin ajonopeus 703 km/h - Autot - Ilta-Sanomat

Nainen ajoi mahdotonta vauhtia tutkaan – 863,60 euron sakkolapun syyksi kirjattiin ajonopeus 703 km/h

Italiassa nopeuskameran rekisteröimä virheellinen ylinopeus oli melkoinen. Kuvan Ford Focus kuvattiin Ranskassa.

Julkaistu: 13.7. 11:25

Italiassa Ford Focus -merkkisen auton ikuistettiin liikkuneen Italiassa nopeudella 703 km/h.

Teknikens Värld kertoi Italiasta saamiensa tietojen perusteella, että nainen oli ajanut Offagnan kylän läpi Anconan eteläpuolella tiellä, jossa oli nopeusrajoitus 70 km/h.

Myöhemmin kotonaan hän avasi kirjeen, jossa häntä muistettiin 863,60 euron maksukehotuksella, joka sisälsi myös hallintokuluja. Sakon peruste oli nopeuskameran kirjaama ylinopeus 703 km/h.

Tuollaista nopeutta Ford Focus ei tietenkään kulje. Tiedossa ei ole, mikä Focus-versio naisella oli käytössään. Vaikka auto olisi ollut 2,3-litrainen ST-malli, senkin huippunopeus on ilman ylimääräisiä virityksiä ”vain” 250 km/h.

Kellään muulla kuin mahdollisesti naisella itsellään ei ole tiedossa se, millä nopeudella hän ohitti nopeuskameran.

Nainen sai tuttavaltaan asiantuntija-apua. Hänelle kerrottiin, että sakko on maksettava, mutta sen jälkeen hän saisi summan takaisin valittamalla päätöksestä.

Teknikens Värld kertoi myös vastaavasta tapauksesta, joka sattui belgialaiselle kuskille joitakin vuosia sitten: Opel Astran rekisteröitiin ajaneen vauhdilla 696 km/h tutkaan.

Ihan mahdotonta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?